HFX315 Smart husdyrproduksjon

Studiepoeng:10

Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap

Emneansvarlig:Marko Ocepek

Campus / nettbasert:Undervises campus Ås

Undervisningens språk:Engelsk

Antall plasser:40

Frekvens:Årlig

Forventet arbeidsmengde:Total arbeidsmengde for studentene skal være 250 timer. En passende fordeling vil være: Forelesninger og lesing av pensumstoff: 150 timer. Øvinger med rapport: 30 timer. Prosjektarbeid med presentasjon: 70 timer.

Undervisnings- og vurderingsperiode:Høstparallell, med eksamen i desember

Om dette emnet

Dette kurset handler om styring av husdyrproduksjonssystemer hvor ny digital teknologi skal bruke til å optimalisere produksjonen, samtidig som hensyn til dyrehelse, dyrevelferd, miljø- og samfunnskrav blir ivaretatt.

For at disse systemene skal utvikles og optimaliseres må man se på viktigheten av sammenhengen mellom ulike faktorer og teknologi. Faktorer inkluderer fôring, oppstalling/fjøs, dyrs atferd og velferd, helse, genetikk, og generell innvirkning på miljøet. Kurset vil også gi en oversikt over de siste, moderne digitale teknologier og overvåkningssystemer innenfor ulike produksjonssystemer (gris, storfe, kylling, sau, geit). Vi vil diskutere hvordan man effektivt kan integrere funksjonene til alle tilgjengelige systemer på gården til en smart farm-IoT (Internet of Things), samt hvordan man bruker dataene som er samlet inn av disse systemene, ved hjelp av, for eksempel, AI / maskinlærings-støttede analyser.

Dette lærer du

Kunnskap: Etter fullført emne vil studentene ha innsikt i ny digital teknologi og overvåkingssystemer som brukes for besetningsstyring innen smartdyreproduksjon. Studentene skal også få kunnskap om aktuell teknologi som brukes innenfor ulike dyreproduksjonsarter og hvordan denne informasjonen kan bruke i beslutningsprosessene.

Ferdigheter: Studentene skal kunne bruke data fra ny digital teknologi og overvåkingssystemer i beslutningsprosesser.

Kompetanse: Studentene skal oppnå kompetanse i optimalisering og forbedring av husdyrproduksjonssystemer ved hjelp av smart teknologi.

  • Styring av dyreproduksjonssystemer som oppfyller ny digital teknologi som kan brukes til å optimalisere dyreproduksjon, og samtidig tar hensyn til dyrehelse, dyrevelferd, miljø- og samfunnskrav er hovedtema for kurset. Studenten skal gjøre seg kjent med moderne digitale teknologi og overvåkningssystemers, hvor effektivt man kan integrere funksjonene til alle tilgjengelige systemer på gården, samt hvordan man bruker dataene som er samlet inn av disse systemene, ved hjelp av, for eksempel, AI / maskinlærings støttede analyser. Emnet inkluderer forelesninger/øvelser, demonstrasjoner av smartteknologi, gruppearbeid, presentasjoner og prosjektarbeid.
  • Lærere er tilgjengelige for spørsmål rundt fagstoffet. Øvingsgruppe vil ha en ansvarlig veileder.
  • Relevante vitenskapelige artikler og rapporter i besetningsstyring tilgjengelig i CANVAS.
  • Gruppeoppgave og presentasjon. Gruppeoppgaven teller 70% og presentasjonen teller 30%.

    Vurdering: Bestått/ Ikke bestått.

  • Intern/ ekstern sensor.
  • Demonstrasjoner / øvelser gjennom kurset. Slutt rapport.

    Kursevalueringer

  • Emnet undervises på engelsk.
  • 4 timer per uke.
  • Bestått/ Ikke bestått