AQQ253 Produktkvalitet Akvakultur

Studiepoeng:5

Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap

Emneansvarlig:Turid Mørkøre

Campus / nettbasert:Undervises campus Ås

Undervisningens språk:Engelsk

Antall plasser:30

Frekvens:Årlig

Forventet arbeidsmengde:125 timer.

Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i juniblokka (uke 23). Emnet har undervisning/vurdering i juniblokka.

Om dette emnet

Sentrale og dagsaktuelle temaer innen kvalitet på akvakulturprodukter presenteres gjennom forelesninger og øvinger. Industriens fokus på kvalitetsstyring og kvalitetsproblemer søkes presentert gjennom ekskursjon til aktuelle bedrifter og anvendte forskningsmiljøer. Studenten presenterer sine inntrykk gjennom utarbeidelse av en ekskursjonsrapport hvor praktisk håndtering av kvalitetsspørsmål fokuseres.

Dette lærer du

Knowledge

By the end of the course, the student should have acquired a solid, fundamental theoretical understanding of:

  • The concept of quality and the characteristics that determine the quality of aquaculture products
  • A good understanding of various analysis methods and control/influence options for key quality attributes
  • Detailed knowledge of key sensory, nutritional, and technological quality attributes, as well as awareness of ethical and hygienic quality

Skills

Through lectures, exercises, and field trips to companies and applied research environments, students will gain insight into the key principles for quality management throughout production.

General Competence

Acquire a basic understanding of the concept of quality, definitions and needs, as well as the ability to measure and manage quality.

  • Læringsaktiviteter
    Forelesninger, øvinger, ekskursjon og rapportskriving.
  • Læringsstøtte
    Studentenes arbeid støttes gjennom kommentarer under ekskursjon og ved rapportutarbeidelse, samt at hovedlærer er tilgengelig for spørsmål angående fag og kurs. Forelesninger gjøres tilgjengelige på Canvas samt relevant litteratur
  • Pensum
    Power-point presentasjoner og spesialtlitteratur samt læring fra øvinger og utferd.
  • Forutsatte forkunnskaper
    Grunnleggende kjemi og biokjemi.
  • Anbefalte forkunnskaper
    Grunnleggende akvakultur/biologi.
  • Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
    Skriftlig flervalgseksamen (hjemmeeksamen).

    Skriftlig eksamen hjemme Karakterregel: Bestått/ Ikke bestått
  • Sensorordning
    Sensor vil bli brukt til sensur av skriftlige eksamensbesvarelser.
  • Obligatorisk aktivitet
    Ekskursjon, ekskursjonsrapport.
  • Merknader
    Ved færre enn 6 studenter vil emnet gis med et alternativt undervisningsopplegg.
  • Undervisningstider
    45-50 timer forelesning og øvinger. 3 dagers ekskursjon.
  • Opptakskrav
    Realfag or similar