My research interests are mostly concentrated on microbiological and technological aspects of milk and dairy products, especially fermented milk products such as yoghurt and cultured cream. This research spans from the microbiota of the bovine udder to the fermentation technology of milk products.
-
Publikasjoner
-
Undervisning
Jeg underviser i flere kurs i Meieriteknologi ved KBM, NMBU. MVI383a, MVI386, MVI273. For det meste, er det innenfor områder som har med mikrobiologiske aspekter av meieriprodukter å gjøre. Det være seg melkens mikrobiologisk kvalitet, eller bruk av spesielle bakterier i fremstilling av meieriprodukter slik som syrnede melkeprodukter (f.eks. yoghurt) og ost.
Jeg har ansvar for kurset MVI384 Functional Foods - funksjonelle næringsmidler. Dette kurset omhandler ulike helserelaterte matkomponenter, utenfor det som betraktes som tradisjonell ernæring.
-
Forskning & prosjekt
Prosjekter
We study the udder microbiota in Norwegian cows - of utter importance to Norwegian milk production and the dairy industry. We aim to determine the role the udder microbiota plays in protecting cows from diseases such as mastitis.
Forskningsområder
Tema:
- Mat