-
Fagfelt
- Limnology
- Water quality - pollution
- Biogeochemical processes
- Organic matter
-
Publikasjoner
-
Undervisning
VANN211 Limnologiske metoder
Emnets innhold:
Forelesninger: innledning om prosesser i ulike typer innsjøer. Gjennomgang av prinsipper for prøvetaking og analysering av vann og sedimentprøver. Feltmetodikk: representativ innsamling av vann-, sediment- og biologiske prøver. Målinger i felt (in situ). Laboratoriearbeid: analyser av innsamlet prøvemateriale. Rapportskriving: kritisk vurdering av data innsamlet i felt. Rapportering av analyseresultater som settes inn i en limnologisk sammenheng.
VANN220 Vannressurser og vannforsyning
Emnets innhold:
Forelesninger innenfor temaene vann som ressurs, beskyttelse av vannforekomster, innvirkning av ulike typer forurensninger på drikkevannskvalitet, samt metoder for behandling av drikkevann. Videre inngår klassifisering av miljøkvalitet i ferskvann, kjemiske og biologiske kvalitetskrav til bruksvann, med vektlegging på drikkevannsforskriftene. I tillegg behandles valg av kilder til vannforsyning og ulemper/fordeler/fare for forurensing av ulike vannkilder. Lovverk i tilknytning til vannforsyning/- vannforvaltning inkl. rammedirektivet for vann. Gruppearbeid: 3-4 studenter samarbeider om et relevant tema som presenteres i plenum for alle studentene som følger emnet. Utferd: 5-6 timers utferd.
VANN300 Vannforurensing I
Emnets innhold:
Videreføring av vannrelaterte emner gitt på lavere nivå, samt nye tema. Sentrale tema i stikkords form: Respientkapasitet, naturens tålegrenser, humusstoffer, forsuring, eutrofiering, cyanobakterier, klimaendringer, landbruksforurensninger, erosjons- og stofftransport, plantevernmidler og andre forurensende miljøgifter, ulike typer modeller, vannbalanse og nedbørfeltsprosesser -
Forskning & prosjekt
Prosjekter
Blue-green infrastructures are being built to protect cities from flash floods. But how do they affect biodiversity, water quality and the people living in the cities?
Forskningsområder