NMBU rangert som nummer ni i verden

NMBU har med det fått seg ny bestenotering på QS University Ranking sin rangering av verdens ledende universiteter innen jord- og skogbruk. I år ligger NMBU på en niende plass i kategorien. Det er opp fra en 13. plass i 2020.

– NMBU har lange og solide tradisjoner innen landbruk og skogbruk og våre fagmiljøer er blant de ypperste i verden. Undersøkelsen bekrefter dette, sier rektor Curt Rice.

Og han gir anerkjennelse til arbeidet som blir gjort.

– Vi gjør mye spennende og nyskapende innen bioøkonomi og morsomt er det jo at vi klatrer inn i en topp ti posisjon på denne rangeringen. Vi vet jo at slike rangeringer kan diskuteres, men vi synes det er velfortjent og en god honnør til fagfolkene våre, sier Rice.

Helt i topp på rangeringen troner universitetet i Wageningen i Nederland og University of California, Davis. QS rangerer etter flere parametere (se faktaboks for alle), inkludert vitenskapelig publisering og antall siteringer per artikkel. Rangeringen er en av de tre mest brukte i verden.

Og dersom du vil se hva NMBU gjør innenfor utdanningsområdet så finner du NMBU sine relevante studieprogram her.

Forsker Ole Martin Bollandsås underviser nye studenter i skogfag ved NMBU.

Photo
Håkon Sparre