Bruker droner og roboter til å finne nye plantesorter

Snart kan planteforskere ved NMBU ta en tur i åkeren og se på det som vokste der for et par år siden uten at det er behov for verken tidsmaskin eller skotøy. Det holder med et par briller og en datamaskin.

Bruker droner og roboter til å finne nye plantesorter

Riktignok ligger det svært mye arbeid bak gåturen. Og brillene er Virtual Reality (VR)-briller som tar deg inn i en virtuell virkelighet med teknologi som simulerer fysiske omgivelser.

Denne virtuelle virkeligheten kan godt være en rekonstruksjon av noe helt reelt. Som en konsert, eller i dette tilfellet en åker.

Bildet viser roboten Thorvald i felt

Foto
NMBU

Droner og roboter inntar åkeren
I et nytt forskningsprosjekt i planteforedling ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) skal forskerne ta i bruk ny teknologi for å effektivisere utviklingen av nye plantesorter. Nye plantesorter er nødvendig for å øke avlingene, og bedre tilpasningen til klimaendringene.

Les hele saken om hvordan forskerene tar i bruk ny teknologi for å effektivisere utviklingen av nye plantesorter.

Tempoet i digitalisering og teknologiutvikling akselerer og nye løsninger forandrer verden. I artikkelserien "Digital kraft", som blant annet publiseres hos Forskning.no, ser vi på hvordan dette endrer forskjellige fagområder og gjør det mulig å løse globale og lokale utfordringer på nye måter.

Published 20. April 2017 - 9:49 - Updated 20. February 2019 - 11:28