Gladnyhet til alle katteeiere i Norge


Gjennom flere tiår har Veterinærhøgskolen og Dyresykehuset – smådyr på Adamstuen, hjulpet norske katter til et bedre liv, gjennom alt fra enkle rutineprosedyrer som vaksinasjoner og helsesjekker, til kompliserte operasjoner.  

Fra 4. januar 2021 blir mulighetene til å hjelpe dem og deres eiere enda bedre, når Dyresykehuset – smådyr flytter inn i nye og spesialbygde lokaler og samlokaliseres med resten av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås.

De nye lokalene vil inneholde en mengde spesialiserte behandlingsrom og de nyeste teknologiske hjelpemidlene for diagnostisering og behandling av ulike typer lidelser hos smådyr, selvfølgelig inkludert katter.

Katten skal få en så god opplevelse som mulig

Seksjonsleder ved Dyresykehuset – smådyr, førsteamanuensis Ellen Skancke, sier de er opptatt av at alle katter som kommer inn skal få en så rolig og positiv pasientopplevelse som mulig.

Vi får en helt egen katteavdeling, som er adskilt fra resten av dyresykehuset. Som kjent for de fleste katteeiere kan dyrene fort bli stresset når de kommer i nærheten av hunder, og da er det fantastisk med en egen avdeling.

Unik behandling for katter

De nye lokalene gir dyresykehuets ca 120 ansatte mulighet til å diagnostisere og behandle svært mange katter og andre smådyr i løpet av et år.

Høyt stoffskifte/hypertyreose er en ganske vanlig sykdom hos eldre katter.

– Her på Ås vil vi nå kunne behandle denne lidelsen med radioaktivt jod – noe vi så langt er de eneste som kan utføre i Norge, sier hun.

– Det tverrfaglige miljøet med blant annet indremedisinere, nevrologer, radiologer, kirurger, anestesiologer og dyrepleiere er helt unikt. Dette , kombinert med nytt og moderne teknisk utstyr, gir oss muligheten til å stille sikrere diagnoser. Som et resultat vil pasientene få en mer tilpasset og dermed bedre behandling.

Dyresykehuset – smådyr