Norges mest avanserte dyresykehus åpner 4. januar 2021

Veterinærhøgskolen med sitt dyresykehus flytter inn i helt nye bygg på Ås.

Veterinærhøgskolen med sitt dyresykehus flytter inn i helt nye bygg på Ås.

Norske kjæledyreiere får et fantastisk nytt tilbud når det nye Dyresykehuset for smådyr åpner i Ås, 20 minutter fra Oslo, 4. januar.

De nye veterinærbygningene ligger ved siden av de gamle ærverdige som huser resten av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås.

Kvalitet i høysetet

De nye byggene, på til sammen 63 000 kvadratmeter, vil inneholde en rekke spesialiserte behandlingsrom og de nyeste teknologiske hjelpemidlene for diagnostisering og behandling av hund, katt og andre smådyr.

Førsteamanuensis ved Veterinærhøyskolens institutt for sport- og familiedyrmedisin, Ellen Skancke, sier det nye sykehuset vil være et flott tilbud til alle landets smådyr og deres eiere.

– Dette blir Norges mest avanserte og velutstyrte dyresykehus!

Førsteamanuensis Ellen Scancke, foto: Håkon Sparre/NMBU

– Her får vi et sykehus med egen akutt/intensivavdeling, infeksjonsavdeling med isolat, flere fantastiske operasjonssaler, topp utstyr for nevrologisk diagnostikk og det siste innen all bildediagnostikk (røntgen, ultralyd, CT, MR). Dyresykehuset vil ha døgnåpen drift, sier hun.

Storsatsningen - som er konstruert for å gi lavest mulig klimaavtrykk - består av åtte sammenknyttete bygninger på til sammen 2400 rom. I tillegg til behandlingsrom, inneholder de også auditorier, fellesområder, laboratorier, klinikker, basseng, staller og mange typer undervisningslokaler.

Vi tar imot dyr fra hele landet

Det nye dyresykehuset for smådyr i Ås er rustet til å håndtere alt fra enkle konsultasjoner til svært avanserte operasjoner.

Det nye sykehuset, med sine 120 ansatte, vil ha svært stor kapasitet. Her vil svært kompetente veterinærer og dyrepleiere bidra til å hjelpe den enkelte pasient. Med dyktige medarbeidere og flott, nytt utstyr øker mulighetene til å stille sikrere diagnoser.

­– Derfor kan vi sørge for at pasientene får en mer tilpasset og dermed bedre behandling. All diagnostikk og behandling som utføres hos oss er forankret i veterinærmedisinsk forskning, noe som er svært viktig siden vi også er en undervisningsinstitusjon, avslutter Ellen Scancke.

Fyr elsker å svømme i rehabiliteringsbassenget.

Dyresykehuset – smådyr

Veterinærhøgskolen flytter til Ås

Dyresykehuset