Karrieredag for doktorgradskandidater og yngre forskere

En avlagt doktorgrad kvalifiserer for ledende stillinger innen forskningsvirksomhet og for annet arbeid i samfunnet, hvor det stilles store krav til vitenskapelig innsikt og analytisk tenkning. Karriereveiene og jobbmulighetene er derfor mange. NMBU arrangerer årlig, en karrieredag skreddersydd for doktorgradskandidater og postdoktorer ved universitetet. Karrieredagen er en attraktiv møteplass mellom kandidater, yngre forskere, privat næringsliv og offentlig virksomhet.

Karrieredagen 2024

Karrieredagen arranges i samarbeid med The Life Science Cluster (TLSC). The Life Science Cluster er et nettverk for alle selskaper og organisasjoner der livsvitenskap står sentralt.

Dato: tirsdag, 28. mai
Tid: 12.00 - 15.30
Sted: Auditorium Pegasus, Veterinærbygget, Campus Ås
Målgrupper: Doktorgradskandidater, postdoktorer og andre interessenter ved NMBU



Hva kan du forvente av årets karrieredag:

  • Innsiktsfulle foredrag om dagens og fremtidens arbeidsmarked, kompetansebehov, bransjetrender, karriereplanlegging
  • Spennende bedriftspresentasjoner og inspirende møter med bedriftsansatte som har doktorgrad
  • Nettverksmuligheter

Hvorfor delta?

  • Enten du vurderer en karriere innen industri, entreprenørskap eller akademia, vil karrieredagen gi deg ressursene og forbindelsene som trengs for å navigere deg gjennom de ulike karriereveiene vellykket.

  • Tine

    TINE SA

    TINE er Norges største produsent, distributør og eksportør av meieriprodukter med 11.400 medlemmer (eiere) og 9.000 andelsgårder. Deres mål er å gi forbrukerne mat som gir en sunnere og positiv matopplevelse.

    Les mer
    NIBIO

    NIBIO

    Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) forsker og leverer kunnskap om mat- og planteproduksjon, miljø, kart, arealbruk, genressurser, skog, foretaks-, nærings- og samfunnsøkonomi.

    Les mer
    Nofima

    NOFIMA

    Nofima er tett på norsk matproduksjon. De er Norges ledende matforskningsinstitutt og driver forskning og utvikling innen havbruk, fiskeri og landbasert mat.

    Les mer
    Norsvin

    NORSVIN

    Norsvin er et samvirkeforetak (SA) eid av norske svineprodusenter. Norsvin ivaretar svineprodusentenes næringspolitiske interesser, og jobber aktivt for gode rammebetingelser i norsk svineproduksjon. Norsvins genetikk er blant de beste i verden, og tilbys kunder globalt gjennom selskapet Topigs Norsvin; ett av verdens største selskap innen svinegenetikk.

    Les mer
    NOMY

    NOMY

    Norwegian Mycelium (NoMY) transformerer sidestrømmer fra næringsmiddelindustrien til bærekraftige ingredienser av høy verdi. Deres soppfermenteringsteknologi er utprøvd, skalerbar og kostnadseffektiv. Små mikrober. Stor innvirkning.

    Les mer
    DOSCON

    DOSCON

    DOSCON er en innovasjonsbedrift spesialisert innen prosess og prosesstyring i vann og avløpsbransjen. Deres spesialister innen avansert statistikk, datavitenskap, styring og overvåking av behandlingsprosesser i vann og avløpsvann, bruker IoT og BigData-konsepter for å sikre DOSCONs posisjon som first-mover av unike og innovative produkter til renseanlegg.

    Les mer
    NORSUS

    NORSUS

    NORSUS utvikler kunnskap og metoder for å forstå og implementere bærekraft bedre i samfunnet. Sammen med bedrifter og offentlige aktører kartlegger og reduserer vi miljøbelastninger, ofte med økonomisk gevinst. Slik bidrar vi til å bevege samfunnet i en bærekraftig retning.

    Les mer
    Multiconsult

    Multiconsult

    Multiconsult ASA er et ledende norsk ingeniør- og arkitekturselskap. Med nærmere 3500 høyt kompetente medarbeidere fordelt på sterke fagområder kan Multiconsult påta seg de mest komplekse prosjektene markedet har å tilby. Selskapet tilbyr multifaglig rådgiving, design, prosjektering, arkitektur, prosjektoppfølging, ledelse, verifikasjon og kontroll - både nasjonalt og internasjonalt.

    Les mer
  • Åse Riseng Grenstad

    Åse Riseng Grenstad, TINE SA

    Åse har en mastergrad i matvitenskap fra NMBU, spesialisert på produksjon og utvikling av næringsmidler. Etter fullført mastergrad begynte hun som trainee hos TINE. I traineeperioden hadde hun tilknytning til ulike TINE-lokasjoner som Jæren, Oslo og Brumunddal. Arbeidsoppgavene omfattet produksjon, laboratoriearbeid og deltakelse i produktutvikling og forbedringsprosjekter. Etter endt traineeprogram ble hun tilbudt en industriell doktorgrad innen sensorikk. Målet med doktorgraden er å øke forståelsen av hvordan råvaresammensetning og ulike prosessparametere påvirker yoghurtens kvalitet og holdbarhet. I tillegg er det en prioritert oppgave å bygge opp kompetanse på sensorikkfeltet i TINE SA, for å erstatte at flere ansatte går av med pensjon innen få år. Åse har jobbet med doktorgraden sin i 2 år.

    Carolin Fischer, NIBIO

    Carolin Fischer, NIBIO

    Carolin har en master i skog- og trevitenskap fra TU München og en doktorgrad i trevitenskap fra NMBU. Hun jobbet som postdoktor/forsker i ulike forskningsprosjekter ved NMBU, Forest Research Institute of Baden-Württemberg/Tyskland og NIBIO. Carolins hovedfokus er tømmerkvalitet og sporbarhet i skogens verdikjede. Siden 2022 er hun avdelingsleder for skogdrift og digitalisering. Gruppen er vertskap for et Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) og flere EU-prosjekter. Carolin liker veldig godt samspillet mellom mennesker og fordelene med disse interaksjonene, en av dem er forskning og industri!

    Petter Vejle Andersen, NOFIMA

    Petter Vejle Andersen, NOFIMA

    Petter er forsker ved avdeling for råvare- og prosessoptimalisering på Ås. Han fullførte sin doktorgrad i 2018 ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Ås, Norge, i bruk av spektroskopiske teknikker for vurdering av kjøttkvalitet. Petter har de siste årene fokusert på sitt arbeid med anvendt spektroskopi for analyse av mat generelt. Hans hovedinteresse er bruken av spektroskopi for å forbedre prosesser og matkvalitet, som f.eks. effektivt bruk av råvarer, optimering av prosesser og muligheter for produktdifferensiering. 

    Signe Lovise Thingnes, NORSVIN

    Signe Lovise Thingnes, NORSVIN

    Signe har en mastergrad i dyrevitenskap med hovedvekt på etologi fra NMBU i 2007. Hun startet i en 2-årig prosjektlederstilling i Norsvin etter fullført mastergrad. Ble deretter fast ansatt som rådgiver i Norsvins avdeling i 2009. Samtidig startet hun en nærings-ph.d. i Norsvin med vekt på ernæring og forvaltning av purker, som jeg fullførte i 2013. Har siden jobbet 50/50 i Norsvins avdeling som rådgiver og Norsvins forskningsavdeling som forsker.

    Dr Ying Yen fermentation scientist, NOMY

    Ying Yen, NOMY

    Ying tok doktorgrad i biovitenskap og akvakultur ved Nord universitet i Bodø. Hun brenner for å utvikle nye fôr- og matløsninger. Ph.d.-prosjektet undersøkte fermentering av tang og tare og deres utnyttelse som dyrefôr. I NoMy bidrar Ying til å utvikle fermenteringsprosessen av trådformede sopp og karakteriserer de trådformede soppene som nytt fiskefôr.

    Dr Kinanthi Mondylaksita, NOMY

    Kinanthi Mondylaksita, NOMY

    Kin tok doktorgrad i matvitenskap gjennom et samarbeidsprogram mellom Universitas Gadjah Mada og Universitetet i Borås. Doktorgradsforskningen hennes fokuserte på biokonvertering av biprodukter fra landbruket til alternative karbonkilder for produksjon av spiselige trådformede sopper. Lidenskapelig om gjæring og trådformet sopp, anerkjenner Kin deres betydning ikke bare som stiftfôr, men også som en løsning for behandling av biprodukter fra mat. For tiden er hun fermenteringsforsker ved Nomy, og leder utviklingen av fermenteringsprosesser for trådformede sopp og raffinering av analytiske metoder for komposisjonsanalyse.

    Christopher Snyder chief operating officer, NOMY

    Christopher Snyder, NOMY

    Chris studerte matematikk ved Cornell University og har jobbet 20 år med teknologiledelse, bærekraft og innovasjon, både i privat og offentlig sektor. Han startet i livet og arbeidet i USA før han flyttet til Norge, og har i begge land opparbeidet seg omfattende erfaring innen produktleveranse, organisasjonstransformasjon og forretningsutvikling. Chris har hjulpet ledere med å lære å tenke systemisk og å samarbeide. Han har også ledet arbeidet med å bygge motstandsdyktighet og smidighet i store organisasjoner. Som COO bidrar Chris til å bygge NoMy gjennom kommersiell, organisasjons- og produktutvikling.

    Nataliia Sivchenko, DOSCON

    Nataliia Sivchenko, DOSCON

    Nataliia tok doktorgrad ved NMBU i 2018 innen vann- og miljøteknikk. I mer enn et tiår har Nataliia vært dedikert til å fremme koagulasjonsprosesskontroll for vann- og avløpsvannbehandling. Opprinnelig fokusert på å utvikle bildeanalysesensorer for flokker, bidro forskningen hennes til innovasjon innen vannbehandling. Nå fungerer hun som prosjektleder, koordinerer ulike vitenskapelige prosjekter. Hennes nåværende bestrebelser inkluderer prosjektledelse for utvikling av sensor
    prototype rettet mot "evig kjemikalier" og humussyrer, samt fremme membranteknologi. Med en lidenskap for å gi meningsfulle bidrag, forblir Nataliia forpliktet til å utnytte sin ekspertise for å takle presserende miljøutfordringer. Hun verdsetter samarbeid og teamarbeid, og anerkjenner den kollektive innsatsen som kreves for fremgang.

    Aleksander Hykkerud, DOSCON

    Aleksander Hykkerud, DOSCON

    Aleksander jobber med utvikling og forvaltning av datainnsamlingssystemer. Hans primære rolle omfatter administrasjon og videreutvikling av disse systemene, som er kritiske for DOSCONs evne til å samle og analysere data effektivt. Hans arbeid strekker seg videre til utvikling av interne verktøy for databehandling og automatisering av beregningsprosesser. Disse verktøyene er viktige for å effektivisere operasjonelle prosesser og for produktene som leveres til kundene. På grunn av hans tekniske ferdigheter, har Aleksander også spilt en sentral rolle i produktutvikling. Han kombinerer sin kunnskap om sensor- og kommunikasjonshardware og elektronikk med innovative løsninger for installasjon og dataoverføring.

    Stine Samsonstuen, NORSUS

    Stine Samsonstuen, NORSUS

    Stine jobber som seniorforsker ved NORSUS (Norsk institutt for bærekraftsforskning) og jobber med prosjekter innen matproduksjon, med hovedfokus på livsløpsvurdering av landbruksbaserte produkter. Hun har en master i dyrevitenskap fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), med spesialisering i avl og genetikk. I 2019 fullførte hun sin doktorgrad ved NMBU «Modellering av klimagassutslipp fra produksjonssystemer for storfe». Stine jobbet som forsker ved NMBU frem til hun begynte i NORSUS i oktober 2023, og har lang erfaring med modellering av miljøpåvirkning fra husdyrproduksjon. Stine inspireres av å jobbe med ulike problemstillinger som er viktige for næringen og samfunnet knyttet til bærekraftig matproduksjon.

    Hanne Møller, NORSUS

    Hanne Møller, NORSUS

    Hanne er seniorforsker ved NORSUS (Norsk institutt for bærekraftsforskning) med lang erfaring i å analysere bærekraft innen matsystemer og spesielt på husdyrprodukter. Hun jobber med anvendt forskning, det vil si både i forskningsprosjekter og med oppdrag for bedrifter. Bærekraftsforskningen er basert på livsløpsvurderinger (LCA) og verdikjedeperspektiver, med sikte på en helhetlig forståelse av disse systemene. Nylig avsluttet Hanne et samarbeidsprosjekt med NMBU om bærekraftig husdyrproduksjon. Hun fullførte sin Master of Science ved Det Kongelige Veterinær- og Landbruksuniversitet (nå Københavns Universitet) i 1992. Hun har vært prosjektleder for Forskningsrådets prosjekter og har erfaring fra arbeid i både nordiske og internasjonale prosjekter. For tiden er hun dr.philos-kandidat, og er snart ferdig med doktoravhandlingen. Hanne synes arbeidet med bærekraftsvurderinger er engasjerende fordi det gir innsikt som kan drive samfunnsendringer i riktig retning.

    Tanja Kofod Petersen, Multiconsult

    Tanja Kofod Petersen, MULTICONSULT

    Tanja har en mastergrad fra Københavns Universitet og doktorgrad i biologi fra NTNU. Hun spesialiserte seg på urbaniseringens effekter på biologisk mangfold. Dette har gitt Tanja kompetanse innen statistisk analyse og romlig modellering av økologi og erfaring med GIS. Etter doktorgraden har hun jobbet både som forsker og rådgiver når det gjelder fremmede arter i offentlig sektor. Hennes brede erfaring med ulike digitale verktøy har gjort henne til en tverrfaglig ressurs hos sin nåværende arbeidsgiver, Multiconsult, som jobber i skjæringspunktet mellom biologi/økologi/naturforvaltning og GIS. Hun jobber med både konsekvensutredning og rene GIS-oppgaver, og er involvert i flere forsknings- og utviklingsprosjekter. Det som motiverer Tanja i hennes arbeidsfelt er muligheten til å påvirke beslutningene som tas, både når det gjelder enkeltprosjekter og på et høyere politisk nivå.

Har du spørsmål om karrieredagen?