Onkologi

Vi tilbyr avansert utredning av kreftsykdommer hos hund og katt (cytologi, vevs-diagnostikk og bildediagnostikk med ultralyd, CT og scintigrafi) og omfattende behandling med blant annet bløtdels-og knokkelkirurgi og andre metoder inkludert kjemoterapi (cellgift) og annen medisinsk behandling. 

Vi har lang erfaring med å vurdere onkologiske problemstillinger, og i flere tiår har vi som de første i Norge, gitt kjemoterapi som eneste behandling eller som tilleggsbehandling. Dyrepleierne er opplært til trygg håndtering av medikamenter brukt i behandlingen. Vi foretar rekonstruksjons- og beinsparende kirurgi.

Strålebehandling tilbys i enkelte tilfeller i forbindelse med kliniske forskningsprosjekter, og ved spesielle kreftformer.

Forskningsprosjekter
Det pågår flere onkologiske forskningsprosjekter for å finne årsaker til kreft og for å bedre behandlingsmetodene. I tillegg arbeider vi sammen med leger for å forstå hvordan og hvorfor lungene ofte er sete for spredninger av kreftsykdommer. Konkret pågår det for tiden forskning på følgende kreftsykdommer: 

Jur- eller brystkreft, mast celle svulst, beinkreft eller osteosarkom, tykktarmskreft, nyre- og hudkreft, urinblærekreft. 

Det er professor Lars Moe, Anita Haug Haaland og Mikael Kerboeuf som har spesielt ansvar for onkologi.

Published 27. januar 2015 - 10:25 - Updated 21. august 2019 - 11:02