Våre tjenester
Helsetjenester

Flått og flåttbehandling

Flåtten er et middyr, som må suge blod for å utvikle seg fra et stadium til neste. Gjennom blodsuging kan den overføre sykdommer til dyr og mennesker. Flåttbitt bør derfor forebygges, så sykdom unngås.

Flått og flåttbehandling

Til hund og katt fins det nå på markedet flåttmiddel i form av dråper, spray, halsbånd og tabletter som virker forebyggende mot flått.

Flåttbåren sykdom hos hund

Hunder kan bli syke av flåttbitt blant annet hvis de smittes av Borrelia-bakterier.

De vanligste symptomer på smitte hos hunder er at hunden ikke vil spise, den virker nedstemt og “ute av humør” og/eller den har smerter i ett eller flere ledd og halter derfor på ett eller flere bein, samt at den har feber.

Les mer på Veterinærinstituttets sider Fakta om flått.

NMBU Veterinærhøyskolens professor Snorre Stuen forsker på flått. Han advarer i dette intervjuetom at Norge kan få flere og farligere flått.

Published 16. oktober 2019 - 10:10 - Updated 16. oktober 2019 - 13:02