Aktuelt

Murphy fikk leishmaniose i Spania før han kom til Norge. Ved hjelp av medisiner, ser det nå ut til at sykdommen blir holdt i sjakk.

Aldri helt trygt å importere hunder

Eierne fulgte alle regler for veterinærsjekk både i Norge og utlandet – likevel var  Murphy syk av en uhelbredelig, tropisk sykdom da han kom til Norge.

Kaniner liker seg ikke i kulda.

Kaniner fryser om vinteren

Mange tror at kaniner fint kan leve i minusgrader, men kaniner er en subtropisk art. De fryser lett og er avhengig av at eier legger til rette for en god vintersesong.

For å beskytte syke dyr og hunden selv er det ikke lov å ha hunden løs på campus. Ta hensyn til andre, bruk bånd og pose.

Båndtvang

Vi minner om at det er båndtvang for alle hunder på NMBU Veterinærhøgskolen.

Birk, 10, synes svært synd på seg selv da han hadde spist alle sine egne smertestillende tabletter og ble innlagt på Universitetsdyresykehuset. Heldigvis gikk alt bra for både Birk og lille Bowie på elleve uker.

Tyven stjal sin egen medisin

Har du en hund som er en tjuvradd og som ofte stjeler mat og andre godsaker? Pass på. Stjeler han sin egen medisin, kan det gå dårlig. Det opplevde Birk, 10, og Bowie, 11 uker.

Siden august i år har det blitt tillatt å holde 19 reptiler som kjæledyr i Norge. Det gjelder blant annet skjeggagamen, med det latinske navnet Pogona vitticeps.

Dette må vite før du skaffer deg en slange, skilpadde eller øgle

Nå er det lovlig å holde utvalgte reptilarter som hobbydyr i Norge. Her er 11 råd til deg som vurderer å skaffe deg en.

– Det er mye bedre å forebygge heteslag, enn å risikere en livstruende tilstand, sier veterinær Kristin Anfinsen ved NMBU Veterinærhøgskolen.

Pesende varm hund

Inne i en bil sitter en hund og peser med tunga hengende ut. Hvor farlig er det?

Liva er en Kleiner Münsterländer, en tysk jakthund. Hun ble bitt i snuten da hun kom for nær en huggorm hjemme i hagen i Sørkedalen.

Bitt av huggorm

Blir hunden din bitt av huggorm er det to ting som er viktig: Hold hunden i ro og dra til veterinær.

NMBU  Universitetsdyresykehuset har laget denne brosjyren som kan hjelpe deg og hunden din til å få en bedre nyttårsaften.

Ti råd om dyr og fyrverkeri

Har du en hund, katt eller et annet kjæledyr som er redd for fyrverkeri? Det aller beste er å forebygge uro og fobier gjennom trening. Her får du 10 råd om hvordan ta godt vare på kjæledyr rundt nyttår.

Hund og katt

Hva gjør du med kjæledyret ditt i ferien?

Vil du ta med kjæledyr utenlands må du være tidlig ut og sjekke at du er oppdatert på nye passregler. Kennel og tilsyn av noen du kjenner er en mulighet, men velg riktig ordning - og husk at du kan få bot for å la kjæledyret være alene hjemme.