Får hunden din smertestillende medisin?

Får hunden din smertestillende medisin? Da vil vi gjerne ha din hjelp for å øke vår kunnskap om hvorfor noen hunder får bivirkninger av disse medisinene. Infoskriv om studien ligger i resepsjonen på Smådyrklinikken.

Bitt av huggorm

Blir hunden din bitt av huggorm er det to ting som er viktig: Hold hunden i ro og dra til veterinær.

Gratis helsesjekk av friske kjæledyrkaniner

Vi søker familieeide kjæledyrkaniner til gratis helsesjekk og blodprøve. Blodprøven brukes videre til viktig forskning om kaniners helse.

Flere hunder med kennelhoste

Lurer du på om hunden din kan ha kennelhoste? Vi har fått inn mange tilfeller i det siste.

Kaniner fryser om vinteren

Mange tror at kaniner fint kan leve i minusgrader, men kaniner er en subtropisk art. De fryser lett og er avhengig av at eier legger til rette for en god vintersesong.

Åpningstider jul/nyttår 2018

Her finner du en oversikt over Smådyrklinikkens åpningstider over jul og nyttår i 2018.

Endrer navn

Universitetsdyresykehuset Smådyrklinikken endrer navn til NMBU Veterinærhøgskolen Smådyrklinikken. Vi er fortsatt samme sted, med de samme spesialistene med den høye kompetansen, og det samme engasjementet for friske, glade dyr og trygghet for eiere.

Søker hunder og katter med mageproblemer

Har hunden eller katten din fått påvist kreft i mage og/eller tarm, har den hatt oppkast eller diaré i minst tre uker eller har dyret ditt blitt satt på en allergidiett som ikke fungerer? Da kan det hende vi trenger din hjelp.

Hjelp til å undersøke tarmfloraen til hunder

Vi søker eiere som kan hjelpe oss med å samle inn avføringsprøver fra hundene sine. På den måten kan vi få mer kunnskap om hundens tarmflora, noe forskning har vist er svært viktig for helsen. Lyst til å bidra til viktig forskning? Prøvesett og instrukser hentes på Smådyrklinikken på Veterinærhøgskolen.

Julemat kan være farlig for kjæledyr

Hos veterinæren er jula dessverre en høytid for dyr som har spist ting de ikke burde. Her får du råd om ting du bør unngå å gi kjæledyret ditt og hva du bør være spesielt oppmerksom på i jula.