Aktuelt

– Det er mye bedre å forebygge heteslag, enn å risikere en livstruende tilstand, sier veterinær Kristin Anfinsen ved NMBU Veterinærhøgskolen.

Pesende varm hund

Inne i en bil sitter en hund og peser med tunga hengende ut. Hvor farlig er det?

Liva er en Kleiner Münsterländer, en tysk jakthund. Hun ble bitt i snuten da hun kom for nær en huggorm hjemme i hagen i Sørkedalen.

Bitt av huggorm

Blir hunden din bitt av huggorm er det to ting som er viktig: Hold hunden i ro og dra til veterinær.

Hund og katt

Hva gjør du med kjæledyret ditt i ferien?

Vil du ta med kjæledyr utenlands må du være tidlig ut og sjekke at du er oppdatert på nye passregler. Kennel og tilsyn av noen du kjenner er en mulighet, men velg riktig ordning - og husk at du kan få bot for å la kjæledyret være alene hjemme.

NMBU  Universitetsdyresykehuset har laget denne brosjyren som kan hjelpe deg og hunden din til å få en bedre nyttårsaften.

Ti råd om dyr og fyrverkeri

Har du en hund, katt eller et annet kjæledyr som er redd for fyrverkeri? Det aller beste er å forebygge uro og fobier gjennom trening. Her får du 10 råd om hvordan ta godt vare på kjæledyr rundt nyttår.