Banebrytende forskning på kjæledyrkaniner

Ved Smådyrklinikken er man i gang med et stort forskningsprosjekt for å bedre kunnskapen om kaniners helse. Tidlig i prosjektet ser man allerede at mye av det man har trodd er riktig, kanskje ikke er riktig likevel.

Alvorlige tilfeller av blodig oppkast og diaré hos hund. FORTLØPENDE OPPDATERING:

NMBU Veterinærhøgskolen  Smådyrklinikken har den siste tiden sett mange tilfeller av alvorlig, blodig oppkast og diaré hos hund; også med fatalt utfall.

Til veterinærer: Behandlingsveiledning ved akutt hemoragisk enteritt

Veterinærene ved NMBU Veterinærhøgskolen Smådyrklinikken har utarbeidet en behandlingsveiledning ved akutt, hemoragisk enteritt.

Smådyrklinikkens smittevernrutiner

Vi har i senere tid, i forbindelse med den akutte hundesykdommen, fått mange spørsmål fra lokale veterinærer om råd vedrørende smittevernrutiner. Nedenfor gis en kort beskrivelse av våre smittevernrutiner, og hvordan vi så langt har håndtert dette utbruddet. Vi håper dette kan være til hjelp.

Studentkampanje - FULLT!

Vi har nå fått nok katter til høstens undervisning og kan dessverre ikke ta imot flere.

NMBU Veterinærhøgskolen er landets eneste undervisningsinstitusjon i veterinærmedisin. For å sikre studentene basale ferdigheter i kirurgi, søker vi hunnkatter til kastrasjon.

Får hunden din smertestillende medisin?

Får hunden din smertestillende medisin? Da vil vi gjerne ha din hjelp for å øke vår kunnskap om hvorfor noen hunder får bivirkninger av disse medisinene. Infoskriv om studien ligger i resepsjonen på Smådyrklinikken.

Flere hunder med kennelhoste

Lurer du på om hunden din kan ha kennelhoste? Vi har fått inn mange tilfeller i det siste.

Endrer navn

Universitetsdyresykehuset Smådyrklinikken endrer navn til NMBU Veterinærhøgskolen Smådyrklinikken. Vi er fortsatt samme sted, med de samme spesialistene med den høye kompetansen, og det samme engasjementet for friske, glade dyr og trygghet for eiere.

Bitt av huggorm

Blir hunden din bitt av huggorm er det to ting som er viktig: Hold hunden i ro og dra til veterinær.

Søker hunder og katter med mageproblemer

Har hunden eller katten din fått påvist kreft i mage og/eller tarm, har den hatt oppkast eller diaré i minst tre uker eller har dyret ditt blitt satt på en allergidiett som ikke fungerer? Da kan det hende vi trenger din hjelp.

Hjelp til å undersøke tarmfloraen til hunder

Vi søker eiere som kan hjelpe oss med å samle inn avføringsprøver fra hundene sine. På den måten kan vi få mer kunnskap om hundens tarmflora, noe forskning har vist er svært viktig for helsen. Lyst til å bidra til viktig forskning? Prøvesett og instrukser hentes på Smådyrklinikken på Veterinærhøgskolen.

Julemat kan være farlig for kjæledyr

Hos veterinæren er jula dessverre en høytid for dyr som har spist ting de ikke burde. Her får du råd om ting du bør unngå å gi kjæledyret ditt og hva du bør være spesielt oppmerksom på i jula.

Aldri helt trygt å importere hunder

Eierne fulgte alle regler for veterinærsjekk både i Norge og utlandet – likevel var  Murphy syk av en uhelbredelig, tropisk sykdom da han kom til Norge.

Kaniner fryser om vinteren

Mange tror at kaniner fint kan leve i minusgrader, men kaniner er en subtropisk art. De fryser lett og er avhengig av at eier legger til rette for en god vintersesong.

Båndtvang

Vi minner om at det er båndtvang for alle hunder på NMBU Veterinærhøgskolen.

Dette må vite før du skaffer deg en slange, skilpadde eller øgle

Nå er det lovlig å holde utvalgte reptilarter som hobbydyr i Norge. Her er 11 råd til deg som vurderer å skaffe deg en.

Tyven stjal sin egen medisin

Har du en hund som er en tjuvradd og som ofte stjeler mat og andre godsaker? Pass på. Stjeler han sin egen medisin, kan det gå dårlig. Det opplevde Birk, 10, og Bowie, 11 uker.

Pesende varm hund

Inne i en bil sitter en hund og peser med tunga hengende ut. Hvor farlig er det?

Bitt av huggorm

Ti råd om dyr og fyrverkeri

Har du en hund, katt eller et annet kjæledyr som er redd for fyrverkeri? Det aller beste er å forebygge uro og fobier gjennom trening. Her får du 10 råd om hvordan ta godt vare på kjæledyr rundt nyttår.

Hva gjør du med kjæledyret ditt i ferien?

Vil du ta med kjæledyr utenlands må du være tidlig ut og sjekke at du er oppdatert på nye passregler. Kennel og tilsyn av noen du kjenner er en mulighet, men velg riktig ordning - og husk at du kan få bot for å la kjæledyret være alene hjemme.