Aktuelt

Smådyrklinikken på Adamstuen, NMBU. På bildet: Hunden Prince (pomeranian) med krave. Eier: Victoria Uthus.

Endrer navn

Universitetsdyresykehuset Smådyrklinikken endrer navn til NMBU Veterinærhøgskolen Smådyrklinikken. Vi er fortsatt samme sted, med de samme spesialistene med den høye kompetansen, og det samme engasjementet for friske, glade dyr og trygghet for eiere.

Liva er en Kleiner Münsterländer, en tysk jakthund. Hun ble bitt i snuten da hun kom for nær en huggorm hjemme i hagen i Sørkedalen.

Bitt av huggorm

Blir hunden din bitt av huggorm er det to ting som er viktig: Hold hunden i ro og dra til veterinær.

– Det er mye bedre å forebygge heteslag, enn å risikere en livstruende tilstand, sier veterinær Kristin Anfinsen ved NMBU Veterinærhøgskolen.

Pesende varm hund

Inne i en bil sitter en hund og peser med tunga hengende ut. Hvor farlig er det?

Vi søker hunder eller katter med mageproblemer slik at vi raskere kan finne ut om årsaken er kreft.

Søker hunder og katter med mageproblemer

Har hunden eller katten din fått påvist kreft i mage og/eller tarm, har den hatt oppkast eller diaré i minst tre uker eller har dyret ditt blitt satt på en allergidiett som ikke fungerer? Da kan det hende vi trenger din hjelp.

Vi søker eiere som kan plukke opp bæsjen etter hunden sin og bidra til forskning samtidig.

Hjelp til å undersøke tarmfloraen til hunder

Vi søker eiere som kan hjelpe oss med å samle inn avføringsprøver fra hundene sine. På den måten kan vi få mer kunnskap om hundens tarmflora, noe forskning har vist er svært viktig for helsen. Lyst til å bidra til viktig forskning? Prøvesett og instrukser hentes på Smådyrklinikken på Veterinærhøgskolen.

Kjæledyr som hund og katt har ikke godt av å få all den samme maten som mennesker i jula.

Julemat kan være farlig for kjæledyr

Hos veterinæren er jula dessverre en høytid for dyr som har spist ting de ikke burde. Her får du råd om ting du bør unngå å gi kjæledyret ditt og hva du bør være spesielt oppmerksom på i jula.

Murphy fikk leishmaniose i Spania før han kom til Norge. Ved hjelp av medisiner, ser det nå ut til at sykdommen blir holdt i sjakk.

Aldri helt trygt å importere hunder

Eierne fulgte alle regler for veterinærsjekk både i Norge og utlandet – likevel var  Murphy syk av en uhelbredelig, tropisk sykdom da han kom til Norge.

Kaniner liker seg ikke i kulda.

Kaniner fryser om vinteren

Mange tror at kaniner fint kan leve i minusgrader, men kaniner er en subtropisk art. De fryser lett og er avhengig av at eier legger til rette for en god vintersesong.

For å beskytte syke dyr og hunden selv er det ikke lov å ha hunden løs på campus. Ta hensyn til andre, bruk bånd og pose.

Båndtvang

Vi minner om at det er båndtvang for alle hunder på NMBU Veterinærhøgskolen.

Siden august i år har det blitt tillatt å holde 19 reptiler som kjæledyr i Norge. Det gjelder blant annet skjeggagamen, med det latinske navnet Pogona vitticeps.

Dette må vite før du skaffer deg en slange, skilpadde eller øgle

Nå er det lovlig å holde utvalgte reptilarter som hobbydyr i Norge. Her er 11 råd til deg som vurderer å skaffe deg en.