Suksess for nytt kjøleanlegg på SKP

Av Per Johan Henrik Jorde

Bildet viser kjøleriggen i maskinrommet i kjelleren under veksthus 6 i Åsbakken. Det var et tungt, stort og nøye planlagt arbeid å få denne kolossen på plass.
Bildet viser kjøleriggen i maskinrommet i kjelleren under veksthus 6 i Åsbakken. Det var et tungt, stort og nøye planlagt arbeid å få denne kolossen på plass.Foto: Jan Roger Torp Sørby

Som meldt tidligere har vi skaffet oss nytt kjøleanlegg, for å bedre vår kapasitet og dermed også tilbudet for våre brukere.

Del 1 var å anskaffe og få på plass ny tørrkjøler. Del 2 var å få inn ny kjølerigg inn i maskinrommet, noe som krevde både klokskap, erfaring og mannskraft. Del 3 har latt vente litt på seg grunnet coronarestriksoner, men nå er endelig den nye kjøleriggen ferdig montert, tilkoblet og tatt i bruk.

Allerede etter noen ukers drift kan vi konkludere med at resultatet er en suksess, for dette virker akkurat så bra som vi hadde planlagt. Alt i alt så har SKP blivit en enda mer attraktiv plass for både forskere og eksterne firmaer å bedrive forskning på planter i klimaregulerte anlegg. 

Velkommen til oss!

Publisert - Oppdatert

Del på