griser

Matvareberedskap: Stortinget krever sårbarhetsanalyse

Sjølforsyningsgraden er nå, korrigert for import av fôrmidler, under 40 %. Så lavt har ikke nivået vært på 20 år. I 1989 hadde Norge matkornlager for 12 måneders og fôrkorn for 9 måneders forbruk. I dag har vi ingenting. Regjeringen mener vi ikke trenger det. Men Stortinget er bekymret...

SHF

Ås gård nominert til Årets Trebyggeri

Ås gård ved Senter for husdyrforsøk er nominert til Årets Trebyggeri 2015. Avgjørelsen faller den 8. mars i forbindelse med Byggedagene.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og rektor Mari Sundli Tveit.

Landbruks- og matministeren på besøk hos SHF

Tirsdag 23. februar tok Landbruks- og matministeren seg tid til ett raskt besøk hos SHF. Etter en informasjonsrunde ble også tid til en omvisning i fjøset.

Glade kyr kommer til nytt fjøs.

Kuflytt til nytt anlegg

Da har første pulje med kyr flyttet inn i nytt fjøs i Syverudveien 27. De fikk rast litt fra seg i innhegningen, før de skulle inn i fjøset.
I morgen kommer det ca 40 melkekyr til.

Geiter i luftegården på UMB

Besøksgårder i området

SHF tar ikke i mot besøkende fra barnehager og grunnskoler, og henviser i stedet til besøksgårder i området.

Uke 45 - Bilder fra byggeplassen

Ferske bilder fra byggeplassen.

Uke 43 - Bilder i byggeprosessen

Som dere kan se av bildene tatt 26. oktober 2014, så er sedimenteringsanlegget snart ferdig og sokkel til gjødselkummene er støpt. Taket på storfefjøset er snart på plass, og det blir et langt bygg – ca 103 meter.

Uke 42 - Bilder i byggeprosessen

Bilder fra 19. oktober 2014. Fundamentet til de to store gjødselkummene er støpt og det er ellers fortsatt stor fremgang.

Åpen dag - søndag 19. oktober

UKA i Ås arrangerer åpen dag med mange aktiviteter, søndag 19. oktober kl. 10. Møt opp utenfor Vitenparken.

Administrasjons- og verkstedbygget til venstre og melkekufjøset med fôrsentral til høyre i bildet.

Uke 40 - Bilder i byggeprosessen

Bilder tatt i høstferien, 5. oktober 2014.

21.09.14

Uke 38 - Bilder i byggeprosessen

Stoffskiftefjøset tar form. Det eneste bygget som ikke er påbegynt nå er traktorgarasjen.

14.09.19

Uke 37 - Bilder i byggeprosessen

Bildene er fra 14. september 2014.

Hovedfasaden til administrasjonsbygget.

Uke 36 - Bilder i byggeprosessen

Bildene er fra 7. september 2014.

25.08.14

Uke 35 - Bilder i byggeprosessen

Det har skjedd mye den siste uka. Bærekonstruksjonene til halve melkekufjøset er montert, og administrasjonsbygget er påbegynt, og småfefjøset har snart tett tak.

Stadig fremgang.

Uke 32 - Bilder i byggeprosessen

Det har vært en uke med full produksjon etter fellesferien. Bl.a. har det kommet opp 2 brannvegger til storfefjøset, og takkonstruksjonen på småfefjøset og grisehuset er nå for det meste på plass.

Fra kuslipp 2014. Bildet er fra Åkebakke.

Kuslipp 2014

Kuslippet ved NMBU er en stor begivenhet og mange hadde møtt opp for å overvære hendelsen, tirsdag 13.mai 2014.

Første spadestikk for nytt SHF. Trygve Slagsvold Vedum.06.09.13

Offisiell markering av byggestart

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum tar første spadestikk for nytt NMBU, på lokasjonen for nytt Senter for Husdyrforsøk.

Auksjon 24. mars

Landbruksredskaper og imek-utstyr fra gårdsbruket ved NMBU på Ås vil bli solgt på auksjon som holdes tirsdag 24.mars.
Vi åpner for besiktigelse av auksjonsobjekter fra kl. 10:00, og selve auksjonen starter kl. 12:00.

Bilder fra 2015

Her har du en oversikt over bilder som er tat fra byggeplassen i 2015.

Uke 7 2015 - Bilder i byggeprosessen

Nå er det mulig å få et innblikk i hvordan de nye fjøsene vil se ut innvendig. Disse bildene er tatt 12. februar 2015.

Uke 52 - Bilder i byggeprosessen

Se bilder fra blant annet forsøksrommet i småfefjøset og hvordan stoffskiftefjøset ser ut utvendig.

Uke 50 - Bilder i byggeprosessen

Det nærmer det seg jul, og slik ser det ut på byggeplassen 14. desember 2014.

Uke 49 - Bilder i byggeprosessen

Det er dessverre ikke noe egnet sted å ta bilder fra nordsiden av tunet, derfor har det til nå ikke vært noen oversiktsbilder derfra. Men fra Norderås er det god utsikt til det nye anlegget.

Uke 48 - Bilder i byggeprosessen

Utvendig har kraftfôrsiloer kommet på plass på grisefjøset, melkekufjøset og oppdrettsfjøset.

Uke 47 - Bilder i byggeprosessen

Nå begynner innredningen å komme på plass, og vi er enda et skritt nærmere et nytt Senter for husdyrforsøk.