Brandsruds doktorgradsarbeid vil være til betydelig hjelp i konstruksjonen av mer effektive solceller i framtiden, og kan ha innvirkning på områder som matvitenskap, plantevitenskap og solcelleforskning.
Forskere simulerer den menneskelige hjernen ved hjelp av datamodeller for å forstå hvordan celle- og systemnivå i hjernen er knyttet sammen. Slik kan vi bedre bekjempe hjernesykdom.
Kan vi forstå hjernen uten matematikk? NMBU spiller nøkkelrolle i prestisjeprosjekt som utvikler programvareverktøy for å integrere vår kunnskap om hjernen i matematiske modeller.
Tuberkulose er ikke et stort problem i Norge, men på verdensbasis dør flere tusen mennesker av sykdommen hver dag - i 2018 døde 1,5 millioner mennesker globalt av det. Nå viser en ny nesesprayvaksine lovende resultater. Sprayen gjør også selve vaksineringen betydelig enklere enn med sprøyter.
Norske forskere bruker digitale verktøy for å løse store utfordringer innen oppdrettsnæringen. Kanskje kan de også oppdage hvordan det er å være en fisk?
Ideen til selskapet Zendera, som vil redusere CO2-utslipp ved effektivisering av transport- og logistikkbransjen, kom mens gründeren skrev masteroppgave ved NMBU.
Christine Spitens undervannsdrone er solgt for millioner før den er satt i produksjon, og tidligere i år ble hun kåret til en av Norges 50 fremste IT-kvinner.
Spranget fra undervisning som er skreddersydd din personlighetstype til politisk reklame som er spisset inn mot akkurat dine fordommer er ikke stort, i en verden hvor såkalte stordata skaper nye muligheter.
2016 var et kriseår for norske jordbærprodusenter da store deler av avlingene gikk tapt på grunn av sopp. På sikt kan landbruksroboten Thorvald stoppe angrepet uten å bruke sprøytemidler.
Snart kan planteforskere ved NMBU ta en tur i åkeren og se på det som vokste der for et par år siden uten at det er behov for verken tidsmaskin eller skotøy. Det holder med et par briller og en datamaskin.