Miljø

Miljø, klima, energi

Relaterte studier

NMBU tilbyr en rekke studier innen miljø, klima og energiproblematikk. Hva med for eksempel økologi, utfordringer med atomenergiavfall (radioøkologi) eller internasjonale miljøstudier?

Studenten:

- På studiet mitt kan vi også ta en halvt års eller en måneds utveksling. Jeg har vært på Svalbard og i Tanzania, forteller Inger Marie Fausa Aasberg. Hun studerer miljø og naturressurser.

Relatert forskning

Miljø- og klimaaspektet i produksjon og forbruk er i vinden som aldri før. Ved NMBU forsker vi på både på effekter av klimaendringer hjemme og ute, hvordan forurensning og radioaktiv stråling påvirker natur, dyr og mennesker og hvordan vi kan utnytte bioressurser som en erstatning for olje og gass.

Forskning innen miljø, klima og energiforskning

Forskeren:

- Uten de funksjonene insekter utfører er det vanskelig å se for seg hvordan verden vil se ut, sier professor Tone Birkemoe.

Ekspertlister for medier

Naturforvaltning, bevaringsbiologi, skogøkologi og bærekraftig skogbruk, biomangfold, økosystemtjenester, insektøkologi, fragmenteringseffekter og overvåkingsmetodikk for rødlistede arter, hule eiker

Miljøteknologi, kommunalteknikk, grunnvann, avløp, desentrale avløpsløsninger, avfall, resirkulering, fornybar energi, biogass.

Radioaktivitet, miljøkjemi, trusselvurderinger av miljøgifter og radioaktivitet, atomvåpen, forurensning fra radioaktivitet, miljøgifter og kombinasjoner av disse.

Utvalgte artikler

Brunbjørn

Heteslag i hiet er dårlig nytt for bjørnen

Varmere klima i kombinasjon med menneskelige aktiviteter er årsaken til brunbjørnens historiske nedgang i Europa, det viser en ny studie fra blant annet NMBU.

Miljø

Avslører flaggermusenes hemmelige liv

Ved hjelp av digital teknologi og radiosendere skal forskerne finne ut hvor norske flaggermus lever livene sine.

Korn - hvete

Hvor mange tonn mat er det forsvarlig å kaste for å hindre ett krefttilfelle?

Vi må tørre å stille oss spørsmålet om det er så lurt å holde grensenivåene for arsen og stråling i mat så lave som overhodet mulig, skriver NMBU-stipendiat, Yevgeniya Tomkiv.