Nok, sunn, trygg mat, til 9-10 milliarder mennesker, produsert på en bærekraftig måte under endrede klimaforhold. Det er slike fundamentale utfordringer NMBU vil bidra til å løse.
Trygg mat, god mat og nok mat - produsert miljøvennlig. NMBU tilbyr studier i for eksempel ernæring, agroøkologi, arealplanlegging, husdyrhold og akvakultur.
Jobber for at fremtidens mat skal bli bærekraftig.
Innen 2050 skal verden mette ni milliarder mennesker med nok, trygg og næringsrik mat. Ved NMBU forsker vi på norsk og internasjonal matproduksjon, på råvarer, miljø- og klimapåvirkning på maten, hvordan maten virker på helsa til dyr og mennesker og hvordan maten kommer fram til forbrukeren.
- Fokuset hos oss er på å kunne utnytte hele råstoffet, det vil si at ingenting skal gå til spille, sier professor Siv Borghild Skeie.
Ernæring, kosthold.
Alternative proteinkilder for oppdrettsfisk, bærekraftig fiskefôr, Foods of Norway.
Trygg mat, mat- og vannbårne sykdommer, bakterier.