Mat

Mat, landbruk, akvakultur

Nasjonale matpilotanlegg:
Testfasiliteter på Campus Ås

Relaterte studier

Trygg mat, god mat og nok mat - produsert miljøvennlig. NMBU tilbyr studier i for eksempel ernæring, agroøkologi, arealplanlegging, husdyrhold og akvakultur.

Studenten:

Jobber for at fremtidens mat skal bli bærekraftig.

Relatert forskning

Innen 2050 skal verden mette ni milliarder mennesker med nok, trygg og næringsrik mat. Ved NMBU forsker vi på norsk og internasjonal matproduksjon, på råvarer, miljø- og klimapåvirkning på maten, hvordan maten virker på helsa til dyr og mennesker og hvordan maten kommer fram til forbrukeren.

Forskning innen mat, landbruk, akvakultur

Forskeren:

- Fokuset hos oss er på å kunne utnytte hele råstoffet, det vil si at ingenting skal gå til spille, sier professor Siv Borghild Skeie.

Ekspertlister for medier

Utvalgte artikler

Bioteknologi bidrar til klimasmarte planter

Bioteknologi bidrar til klimasmarte planter

Klimaet har alltid endret seg, men nå skjer endringene raskere enn tidligere. Det gjør at tradisjonell planteforedling får problemer med å henge med. For vanligvis tar det mellom 10 og 20 år å få frem en ny plantesort, og med fremtidens raske klimaendringer vil ikke det være fort nok.

Digitaliserer norsk matproduksjon

Digitaliserer norsk matproduksjon

Roboter som plukker de fineste bærene, og sensorer som finner de beste og sunneste råvarene. Ny teknologi skal gi oss bedre mat billigere.

Oppdrettslaksen kveles av varmere hav

Oppdrettslaksen kveles av varmere hav

Når temperaturen i havet stiger, synker nivåene av oksygen. Det er kritisk for oppdrettslaksen.