Mat

Mat, landbruk, akvakultur

Nasjonale matpilotanlegg:
Testfasiliteter på Campus Ås

Relaterte studier

Trygg mat, god mat og nok mat - produsert miljøvennlig. NMBU tilbyr studier i for eksempel ernæring, agroøkologi, arealplanlegging, husdyrhold og akvakultur.

Studenten:

Jobber for at fremtidens mat skal bli bærekraftig.

Relatert forskning

Innen 2050 skal verden mette ni milliarder mennesker med nok, trygg og næringsrik mat. Ved NMBU forsker vi på norsk og internasjonal matproduksjon, på råvarer, miljø- og klimapåvirkning på maten, hvordan maten virker på helsa til dyr og mennesker og hvordan maten kommer fram til forbrukeren.

Forskning innen mat, landbruk, akvakultur

Forskeren:

- Fokuset hos oss er på å kunne utnytte hele råstoffet, det vil si at ingenting skal gå til spille, sier professor Siv Borghild Skeie.

Utvalgte artikler

Oppdrettslaksen kveles av varmere hav

Oppdrettslaksen kveles av varmere hav

Når temperaturen i havet stiger, synker nivåene av oksygen. Det er kritisk for oppdrettslaksen.

Har den norske melka unike egenskaper?

Har den norske melka unike egenskaper?

Ved NMBU er et forskerteam i gang med å studere melk fra norske kyr for å se om den skiller seg fra melk fra andre raser. Er det slik at den norske melka er unik, og hva skyldes det?

Vil gjøre det enklere for nordmenn å velge kortreist planteprotein

Vil gjøre det enklere for nordmenn å velge kortreist planteprotein

Mer proteinrike planter i kostholdet er bra for bærekraft og bra for helsa. Men slike matvarer i norske butikkhyller er nesten utelukkende importert. Det vil forskerne gjøre noe med.