Mat

Mat, landbruk, akvakultur

Nasjonale matpilotanlegg:
Testfasiliteter på Campus Ås

Relaterte studier

Trygg mat, god mat og nok mat - produsert miljøvennlig. NMBU tilbyr studier i for eksempel ernæring, agroøkologi, arealplanlegging, husdyrhold og akvakultur.

Studenten:

- Særlig når det gjelder mat er det utrolig mye forbedringspotensiale. Vi tar jo kvantesprang hele tiden, og jeg har lyst til å være med på det og bidra, sier Lars Magnus Lundhaug. Han studerer Matvitenskap.

Relatert forskning

Innen 2050 skal verden mette ni milliarder mennesker med nok, trygg og næringsrik mat. Ved NMBU forsker vi på norsk og internasjonal matproduksjon, på råvarer, miljø- og klimapåvirkning på maten, hvordan maten virker på helsa til dyr og mennesker og hvordan maten kommer fram til forbrukeren.

Forskning innen mat, landbruk, akvakultur

Forskeren:

- Fokuset hos oss er på å kunne utnytte hele råstoffet, det vil si at ingenting skal gå til spille, sier professor Siv Borghild Skeie.

Ekspertlister for medier

Utvalgte artikler

Volha Shapaval

Gjør om matavfall til olje

Forskere ved NMBU bruker sopp for å gjøre matrester om til olje som kan brukes i dyrefôr, mat og biodrivstoff.

Jordbær

Trygge importerte bær

Av i alt 698 forskjellige prøver av norske og importerte bær fant ikke forskerne plantevernmiddelrester over grenseverdiene, og kun tre prøver inneholdt smittestoffer.

Genmodifiserte mus som blir utsatt for relativt lave doser gammastråling over tid tar skade av strålingen.

Karbohydrat-rik diett ga mer kreft enn rødt kjøtt

I en ny studie har stipendiat Christina Steppeler sammenlignet fôr som laks, svin, storfe og kylling med forekomsten av tarmkreft hos mus. Det mest overraskende var at musene som spiste den karbohydratrike referansedietten hadde høyest forekomst av tarmkreft.