Dyr

Dyr, veterinærmedisin, husdyr

Relaterte studier

Dyr. Vi lever med dem og vi lever av dem. NMBU tilbyr studier i veterinærmedisin, husdyrhold, avl og oppdrett, samt akvakultur og fôrteknologi.

(Var det Universitetsdyresykehuset ved NMBU Veterinærhøgskolen du var på jakt etter? Klikk her)

Studenten:

- I løpet av studietiden min har jeg vært borti ganske mange forskjellige dyr. Blant annet hest, hund, sau, bjørn, laks, katt, slange og veldig mange andre arter, forteller Amalie Moen Juul. Hun studerer veterinærmedisin.

Relatert forskning

Infeksjoner som rammer mennesker stammer ofte fra dyr. Derfor er økt forståelse for sammenhengen mellom menneske- og dyrehelse avgjørende for å møte noen av nåtidens største helseutfordringer. Ved NMBU forsker vi på alle sider ved dyras liv: Fra hva de bør spise og hvordan de holder seg friske, til avl og samspillet mellom mennesker og dyr.

Forskning relatert til temaene dyr, veterinærmedisin og husdyr

Forskeren:

Noen sykdommer rammer både dyr og mennesker, og dette er et viktig område å forske mer på, forteller John Debenham, veterinær og forsker i Zoo og Viltdyrmedisin ved NMBU Veterinærhøgskolen.

Ekspertlister for medier

Dyrevelferd, dyrevern, dyreetikk, Atferd, Emosjoner, Fjørfe (Verpehøner og slaktekylling), Småfe, Velferdsprotokoller.

Utvalgte artikler

Grønnfinken er en av fuglene som er tiltrukket av bylivet, men som foretrekker variert vegetasjon i områder med spredte busker og trær – enten den befinner seg i byen eller på landet.

Byens grønne tak passer ikke for fuglene

Fuglene har for få gjemmesteder på takene som skal være byens nye grønne lunger. De trenger flere trær og busker for å trives.

Kua spiste blandingen av sagflis og kraftfôrpellets med god appetitt.

Kua kan spise sagflis

Mangelen på gras og halm fikk forskerne ved NMBU til å lete etter andre alternativer til kua. De fant det i skogen, i form av sagflis.

Norske forskere bruker digitale verktøy for å løse store utfordringer innen oppdrettsnæringen.

Bli med på en digital fisketur

Norske forskere bruker digitale verktøy for å løse store utfordringer innen oppdrettsnæringen. Kanskje kan de også oppdage hvordan det er å være en fisk?