Trygg og sunn sjømat produsert på en bærekraftig måte under endrede klimaforhold. Det er slike fundamentale utfordringer NMBU vil bidra til å løse.
NMBU tilbyr akvakulturstudier tett på forskning og næring. Det gjør at studentene våre er attraktive på arbeidsmarkedet når de er ferdigutdannede på bachelor- eller masternivå. Vi er et tverrfaglig universitet som tilbyr stor faglig fleksibilitet til våre studenter. Det betyr at du som akvakulturstudent kan skreddersy din faglige profil.
Akvakultur er den raskest voksende matproduksjonen i verden, og står nå for mer enn 50 prosent av verdens produksjon av sjømat. Ved NMBU forsker vi langs hele verdikjeden som inkluderer alt fra rogn til marked. Forskning innen og på tvers av fagområder er nødvendig for å optimalisere akvakultur på en bærekraftig måte.
Alternative proteinkilder for oppdrettsfisk, bærekraftig fiskefôr, Foods of Norway.
Genetikk, Evolusjon, Genom, Salmonider, Laks, Omega-3, evolusjonsbiologi.
Sjømatindustri- og næring, fiskebørser, laksemarkeder, norsk lakseoppdrettsnæring.