Fra student til konsulent

De store arbeidsgiverne er tidlig ute for å kapre de beste økonomistudentene, gjerne allerede før studentene har fullført studiene. Stadig flere av økonomene fra NMBU blir lokket inn i en karriere innen konsulentbransjen. Konsulentselskapene frister med varierte og utfordrende arbeidsoppgaver, gode karrieremuligheter og god lønn. Samtidig er det et krevende yrke å gå inn i.

Turi Nygaard Bakken (28) og Monica Selmer Dalby (32) startet som konsulenter i Accenture rett etter at de hadde fullført siviløkonomstudiet på NMBU.

Karakterer og engasjement
Gode studieresultater er en viktig faktor for konsulentselskapene, men det er også viktig å være en god lagspiller.
- Alt vårt arbeid skjer i team sammensatt av personer med ulik bakgrunn. Da er gode kommunikasjons- og samarbeidsevner viktig for å gjøre en god jobb. Du bør ikke være redd for å ta en utfordring, og du må være klar for å ta ansvar. Dette er noe av det som bidrar til at du lærer svært raskt i jobben, sier de to.

Monica og Turi har fått bruk for kunnskap fra flere fagområder i jobben sin. Likevel anser de den generelle faglige bakgrunnen og evnen til å tilegne seg ny kunnskap som det viktigste. I studietiden fikk de også erfaring med å holde presentasjoner og foredrag, noe som gav nyttig trening til arbeidslivet.

Dynamisk yrke
- Vi hadde begge et ønske om å bli konsulenter, da dette virket som et meget spennende og dynamisk yrke. Dessuten hadde vi flere kjente som jobbet i firmaet og trivdes godt.

Jentene trekker først frem muligheten til å jobbe med mange ulike bedrifter i forskjellige bransjer som en av de største fordelene ved å jobbe som konsulent. Så langt har de vært innom olje- og energisektoren og jobber nå med bedrifter i detaljhandelen.
- Veien blir i stor grad til mens en går i denne bransjen. I Accenture er det for eksempel mulig å spesialisere seg på et spesielt fagområde eller rette seg mot prosjektledelse og du kan jobbe både i ulike deler av Norge og internasjonalt. Mulighetene er mange.

Monica og Turi profilerer Accenture under karrieredagen ved NMBU.
Monica og Turi profilerer Accenture under karrieredagen ved NMBU. Photo: Håkon Sparre

Godt rykte
Økonomene fra NMB Uhar et godt rykte blant arbeidsgiverne. NMBU sitt gode rykte bidro også til at Turi og Monica valgte NMBU som studiested.
- Vi hadde hørt mye positivt om NMBU og for oss var det ekstra bra at NMBU ligger så nærme Oslo.

De to jentene anbefaler nye studenter til å være åpne og engasjerte og fremfor alt å bruke tid på studiene. Faglig relevante jobber i studietiden kan også føre deg ett skritt nærmere drømmejobben.

Published 20. mai 2008 - 8:00 - Updated 8. november 2017 - 10:34