Marianne Sjøseth, Tusenfryd

Marianne Sjøseth er snart ferdig med siviløkonomstudiene, og har fått trainee-stilling i Sparebank1-gruppen. <br />
Marianne Sjøseth er snart ferdig med siviløkonomstudiene, og har fått trainee-stilling i Sparebank1-gruppen.
Photo: Gro Elden

Marianne mener at økonomiutdannigen på NMBU ikke står tilbake for de mer kjente utdanningsinstitusjonene. Det er en kjennsgjerning at mange ikke kjenner til at NMBU tilbyr utdanning innen økonomi, og faktisk har gjort det siden 1930. Et annet poeng om du ønsker å studere nær Oslo, er at studiet er gratis.

- Jeg har snakket med venninner som har tatt økonomi-utdanning andre steder. Mitt inntrykk er at vi sitter igjen med stort sett samme kompetanse, sier Marianne.

Fordel med Tusenfryd
Interessen for økonomi ble vekket av et kurs på videregående. Hun ble anbefalt studiene og studiemiljøet på Ås gjennom kjente.

- Det har vært en stor fordel for meg at studiene har vært så fleksible. Derfor har det latt seg gjøre å kombinere studiene med jobb.

- Økonomi og ledelse passet veldig godt til jobben. Jeg har kunnet bruke kunnskapen og erfaringene fra studiene i Tusenfryd, smiler den kommende siviløkonomen.

I fremtiden ønsker hun å jobbe med forretnings- eller organisasjonsutvikling. Men i første omgang er hun mer åpen for flere ulike typer utfordringer, og ønsker å prøve seg innen forskjellige områder. Marianne har takket ja til trainee-stillingen hun har blitt tilbudt i Sparbank1-gruppen.

Lett å få jobb
- Studenter fra Ås får lett jobb. Flere av mine klassekamerater har fått jobb i konsulentselskaper. Det virker som bedriftene får mer og mer øynene opp for dette studiet. Og det er veldig bra, smiler Marianne.

Den siste måneden har 4-5 bedrifter kommet og presentert seg for økonomistudentene på Ås, og Karrieredagen der bedrifter kan møte Ås-studenter innen alle fagdisipliner er godt besøkt.

- Jeg kan anbefale studiet. Det er en masse muligheter nå som jeg snart er ferdig. Dette er absolutt en utdanning å satse på, sier hun.

Marianne skryter også av den gode kontakten hun har hatt med lærerne. En kan alltid banke på hos noen om en har noe å spørre om sier hun. Marianne har fått med seg hele tre UKEr mens hun har studert på NMBU. Nå er hun økonomiansvarlig for Ringfesten som er den høytidelige og tradisjonsrike avslutningseremonien alle masterstudenter deltar på.

Utfordrer Follo-bedrifter
Økonomiprofessor Atle Guttormsen mener for få i nærområdet kjenner til økonomi-studiene på Ås, og at potensialet ikke utnyttes. Han utfordrer bedrifter i Follo og nærområdene til å bli kjent med NMBUs studenter. Studentene kan for eksempel få tilbud om sommerjobber eller praksisplasser eller skrive oppgaver på oppdrag fra lokalbedriftene, sier professoren.

- De store konsulentselskapene er veldig ivrige etter å ansette våre studenter. Nå må også bedrifter i nærområdet komme på banen, sier Guttormsen som selv er født og oppvokst på Ås.

- I år er første gang våre økonomi-kandidater kan smykke seg med tittelen siviløkonom. Vi har hatt økonomi-utdanning lenge. Dette er en stadfesting av kompetanse vi allerede har gitt våre studenter gjennom mange år, avslutter Guttormsen.

Published 18. April 2007 - 10:00 - Updated 30. januar 2014 - 13:30