Meny
Mer om
Pumaforskning i canada

Pumaforskning i Canada

Silje Vang er utdannet naturforvalter og har arbeidet med å kartlegge pumaens økologi. Hun forteller litt om hvordan det er å jobbe som pumaforsker. 

Pumaforskning i canada

 

 

Silje Vang er utdannet naturforvalter og forsker p pumaer i Canada.
 


Silje er 32 år og er ansatt på på et forskningsprosjekt på puma i Cypress Hills, Canada. Områdets unike geografi og naturen Cypress Hills byr på, inkorporerer verneområder, indianerreservater, jordbruk, skogbruk og privateide landområder.

Et slikt mangfoldig landskap tiltrekker seg mange mennesker. Cypress Hills Interprovincial Park har for eksempel hundretusener av besøkende hvert år.

- Dette området har den høyeste tettheten av puma som noensinne er registrert og en høy populasjon av byttedyr, sier Silje.

- Vårt studie skal dokumentere pumaens økologi, samt undersøke hvordan pumaen reagerer på variasjoner i menneskelig bruk av området i forhold til de ulike årstider.

- For å kunne gjennomføre dette mål fanger vi og plasserer GPS halsbånd på pumaer. Det gjør at vi kan følge pumaens bevegelse og atferd. Mye av arbeidet innebærer snøscooterkjøring, firehjuling, fotturer, ski og trugeturer, avhengig av årstid.

- Hverdagen som forskningsassistent er veldig variert, og går fra å søke etter og finne pumaer ute i felt, til å analysere dataene på kontoret i etterkant. Alt sammen i Canadas fantastiske landskap. Det er verdens beste jobb!

 

Silje med dagens fangst.
Silje med dagens fangst. Photo:
Published 27. February 2015 - 8:30 - Updated 21. januar 2019 - 23:12