Yrkeseksempler

Produksjonstrainee Orkla Foods Norge

Produksjonstrainee Orkla Foods Norge

Bjørn Ingvaldsen har master i matvitenskap fra NMBU, og jobber nå som produksjonstrainee i Orkla Foods Norge

Er salt mer enn krydder?

Er salt mer enn krydder?

Salt består av natrium pluss klorid (NaCl). For å holde livsfunksjonene i gang trenger vi daglig inntak av natrium.

Hvordan får vi hull i osten?

Hvordan får vi hull i osten?

Hull i osten er det spesielle melkesyrebakterier som sørger for. Under osteproduksjon får osten en indre tekstur med svakhetspunkter.

Hvorfor luft i iskrem?

Hvorfor luft i iskrem?

Iskrem er et skum der luft er fordelt som små bobler. Disse luftboblene spiller en viktig rolle for at isen skal få en kremet og myk konsistens.

Produktutvikler United Bakeries

Produktutvikler United Bakeries

Mari Kristine Kasbo har master i matvitenskap fra UMB, og jobber som produktutvikler hos United Bakeries.