Yrkeseksempler

Bjørn Ingvaldsen

Produksjonstrainee Orkla Foods Norge

Bjørn Ingvaldsen har master i matvitenskap fra NMBU, og jobber nå som produksjonstrainee i Orkla Foods Norge

Salt er viktig som smaksforsterker og konserveringsmiddel.

Er salt mer enn krydder?

Salt består av natrium pluss klorid (NaCl). For å holde livsfunksjonene i gang trenger vi daglig inntak av natrium.

Det er mellkesyrebakterier som lager hull i osten.

Hvordan får vi hull i osten?

Hull i osten er det spesielle melkesyrebakterier som sørger for. Under osteproduksjon får osten en indre tekstur med svakhetspunkter.

Å tilføre luft i sikrem er avgjørende for å få en kremet og myk konsistens.

Hvorfor luft i iskrem?

Iskrem er et skum der luft er fordelt som små bobler. Disse luftboblene spiller en viktig rolle for at isen skal få en kremet og myk konsistens.

Mari Kristine Kasbo

Produktutvikler United Bakeries

Mari Kristine Kasbo har master i matvitenskap fra UMB, og jobber som produktutvikler hos United Bakeries.