Master (toårig) Heltid - Tar ikke opp nye studenter
Er du opptatt av hvordan ulike næringsstoffer påvirker kroppen? Vil du lære mer om matens betydning for helse og livskvalitet? I dette studiet lærer du om samspillet mellom mat, genetiske faktorer og livsstil.
Opptakskrav
-
Antall studieplasser
-
Oppstart
Dette studieprogrammet tar ikke opp nye studenter. Fra studieåret 2021/2022 tilbyr vi i stedet et helt nytt, femårig masterprogram i Matvitenskap og ernæring.
Studieveileder(e)
Kontakt studieveilederne
Studentenes informasjonstorg
sit@nmbu.no
Tlf: 67 23 01 11
OBS - Dette studieprogrammet tar ikke opp nye studenter. Fra studieåret 2021/2022 tilbyr vi i stedet et helt nytt, femårig masterprogram i Matvitenskap og ernæring.
“Mat, ernæring og helse” er én av tre studieretninger innen mastergraden i matvitenskap ved NMBU. Denne studieretningen gir deg kunnskap om kosthold og helse, cellebiologi, ernæring, toksikologi, anatomi, fysiologi og teknologi.
Som masterstudent i matvitenskap får du mye tid til praktisk øvelse og tett oppfølging fra veilederen din. Vi er opptatt av å skape inkluderende læringsmiljøer og gode faglig hjem for studentene våre.
Forskningsmiljøet ved fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved NMBU er anerkjent, og masterstudentene våre deltar i forskning underveis i studiet.
Hva blir du?
Du kan jobbe innen næringsmiddelindustri, farmasøytisk eller bioteknologisk industri, eller som rådgiver i privat næringsliv og offentlig forvaltning.
Graden kan kvalifisere til doktorgradsstudier eller du kan gå inn i ulike undervisningsstillinger.
Hva lærer du?
I studieretningen mat, ernæring og helse lærer du hvordan forskjellige råvarer og næringsstoffer påvirker kroppen. Du utvikler en faglig basert, kritisk holdning til produkter og ingredienser, og en grundig forståelse av hvordan disse påvirker helsen. Masterstudiet avsluttes med en masteroppgave på 60 eller 30 studiepoeng.
Masteroppgaven din kan skrives innenfor ulike områder som for eksempel:
- Studier av samspillet mellom mikrofloraen, mat og mage-tarmkanalen.
- Hvordan mat fordøyes og hvordan matens sammensetning påvirker fordøyelsen.
- Andre ernæringsrettede oppgaver.
Du kan også velge andre studieretninger innenfor mastergraden i matvitenskap:
Utvekslingsmuligheter
På NMBUs side om utvekslingsmuligheter finner du spennende utvekslingsmuligheter og svar på spørsmålene
- Hvorfor dra på utveksling?
- Hvor og når kan jeg reise?
- Hvordan kommer jeg meg på utveksling?

Foto
Shutterstock
Detaljerte opptakskrav
-
![]()
Studiets spennende fagkombinasjon, og muligheten til å fordype meg i arbeidet med masteroppgaven, gjorde meg inspirert og godt rustet til å ta fatt på forskerkarrieren.
Silje Harvei, stipendiat innen Matvitenskap, NMBU