Sales Engineer BIM Norway

Lærlingetiden gav forsmak

Etter lærlingetiden som prosessoperatør ved Norske Skog Saugbrugs bestemte jeg meg for å begynne å studere.

Dette innebar et år med forkurs på Høgskolen i Østfold og en bachelorgrad som prosessingeniør fra Høgskolen i Bergen hvor jeg var ferdig utdannet i 2008.

Deretter bar det hjemover til Fredrikstad hvor jeg igjen fikk en deltidsjobb ved Norske Skog Saugbrugs som prosessingeniør mens jeg gjorde meg ferdig med mastergraden ved NMBU.

Valgte spesialisering mot prosess

Ved NMBU studerte jeg master i kjemi hvor jeg spesialiserte meg mot prosess. Det vil si at halve mastergraden var kjemi- og miljøfag mens resten var fag rettet mot prosess.

Masteroppgaven skrev jeg i samarbeid med Norske Skog Saugbrugs og PFI (Papir og Fiberinstituttet) i Trondheim. Oppgaven gikk ut på å gjøre en del undersøkelse av hva som skjer med tremassefiberen under en ny og energibesparende raffineringsprosess som kalles ATMP.

Jobber som problemløser

Etter endt utdannelse flyttet jeg til Oslo og fikk samtidig tilbud om jobb som Sales Engineer i BIM Norway AS i Drammen. Dette er et firma som har spesialisert seg på kjemikalier som leveres til papir- og masseindustrien. Jobben min går ut på å løse problemer hos kunder ved hjelp av våre spesialkjemikalier. Det kan gjelder problemer med flekker i ferdig papir eller skum i prosessen.

Kombinerte masterstudier med jobb

Ved å kunne gjennomføre mastergraden samtidig som jeg jobbet som ingeniør, og muligheten til å skrive masteroppgaven min i samarbeid med en stor aktør i papir og masseindustrien i Norge, gjorde valget mitt av studiested enkelt.

NMBU tilbyr mange muligheter av spennende fag og er veldig behjelpelig i form av tilrettelegging for studenter.

Samtidig gjør det gode miljøet mellom medstudenter og forelesere på Ås det enda lettere å gjennomføre skolegangen.

Published 7. oktober 2013 - 9:00 - Updated 8. januar 2021 - 10:32