Kjemi
Yrkeseksempler

Sales Engineer BIM Norway AS

Thor-Erik Nyseth har master i kjemi, og jobber som Sales Engineer i BIM Norway AS, som har spesialisert seg på kjemikalier til papirmasseindustrien. Thor-Erik jobber blant annet med problemløsning ved spesialkjemikalier, f. eks. flekker i papir eller skum i produksjonsprosessen.

Sales Engineer BIM Norway AS

Thor-Erik Nyseth
Thor-Erik Nyseth Photo: Privat

Lærlingetiden gav forsmak
Etter lærlingetiden som prosessoperatør ved Norske Skog Saugbrugs bestemte jeg meg for å begynne å studere. Dette innebar et år med forkurs på Høgskolen i Østfold og en bachelorgrad som prosessingeniør fra Høgskolen i Bergen hvor jeg var ferdig utdannet i 2008. Deretter bar det hjemover til Fredrikstad hvor jeg igjen fikk en deltidsjobb ved Norske Skog Saugbrugs som prosessingeniør mens jeg gjorde meg ferdig med mastergraden. Mastergraden ble gjennomført på UMB.

Valgte spesialisering mot prosess
Ved UMB studerte jeg master i kjemi hvor jeg spesialiserte meg mot prosess. Det vil si at halve mastergraden var kjemi- og miljøfag mens resten var fag rettet mot prosess. Masteroppgaven skrev jeg i samarbeid med Norske Skog Saugbrugs og PFI (Papir og Fiberinstituttet) i Trondheim. Oppgaven gikk ut på å gjøre en del undersøkelse av hva som skjer med tremassefiberen under en ny og energibesparende raffineringsprosess som kalles ATMP.

Jobber som problemløser
Etter endt utdannelse flyttet jeg til Oslo og fikk samtidig tilbud om jobb som Sales Engineer i BIM Norway AS i Drammen. Dette er et firma som har spesialisert seg på kjemikalier som leveres til papir- og masseindustrien. Jobben min går da ut på å løse problemer hos kunder ved hjelp av våre spesialkjemikalier. Det være seg problemer med flekker i ferdig papir eller skum i prosessen.

Kombinerte masterstudier med jobb
Ved å kunne gjennomføre mastergraden samtidig som jeg jobbet som ingeniør og muligheten til å skrive masteroppgaven min i samarbeid med en stor aktør i papir og masseindustrien i Norge gjorde valget mitt av studiested enkelt. UMB tilbyr mange muligheter av spennende fag og er veldig behjelpelig i form av tilrettelegging for studenter. Samtidig gjør det gode miljøet mellom medstudenter og forelesere på UMB i Ås det enda lettere å gjennomføre skolegangen.

Published 7. oktober 2013 - 9:00 - Updated 28. november 2016 - 12:37