Meny
Bioteknologi
Yrkeseksempler

Produktselger VWR International

Idunn Landa har master i bioteknologi og jobber som produktselger i VWR International, Europas største distributør av produkter til laboratorier. I jobben bistår hun kunder med å finne riktig produkt til deres applikasjon, i tillegg til markedsføring av produkter og relasjonsbygging.

Produktselger VWR International

Idunn Landa
Idunn Landa Photo: Privat


Jeg har tatt bachelor og master i bioteknologi ved UMB. Det siste året på masteren var jeg på avdeling for genetikk på Radiumhospitalet for å skrive oppgaven min om miRNA i brystkreft.

Ved å kombinere utdanningen min ved UMB og ekstern masteroppgave har jeg fått innblikk i mange ulike forskningsmiljøer og skapt mange kontakter. Stor valgfrihet på studieprogrammet i Bioteknologi ved UMB gjorde at fikk jeg formet utdanningen slik at den passet best mulig til mine interesser, og hvilke fag jeg syns var gøy.

Jeg jobber nå som produktselger, for blant annet life science produkter i VWR international. VWR er Norges og Europas største distributør av produkter til laboratorier.

I jobben min er jeg ute hos kunder for å bygge relasjoner og markedsføre våre produkter og vårt firma. Jeg bistår også kunder på mail og telefon for å finne riktig produkt til deres applikasjon, gi kunden tilbud på varer og legge inn bestillinger.

Med en såpass allsidig utdannelse som jeg har, føler jeg meg komfortabel i jobben min når jeg er ute å møter kunder. Jeg kan forstå hva som foregår på de fleste life science laboratoriene og forstå hva deres utfordringer kan være. Ved å studere bioteknologi ved UMB kan velge ulike yrkesretninger, og salg ble det som passet best for meg.

Utover studietilbudet er det mange gode grunner for å studere på UMB. Det er et fantastisk studiemiljø, der det kun er en selv som setter begrensinger på hvor gøy en skal ha det. Det lille miljøet gjør også at en har anledning til å skape gode relasjoner med forelesere.

Så om du vil ha en allsidig utdannelse med mulighet for mange spennende jobber, og samtidig ha en fantastisk studietid, da anbefaler jeg at du studerer bioteknologi ved UMB.

Published 23. juni 2014 - 9:50 - Updated 23. mai 2017 - 19:33