Bioteknologi
Yrkeseksempler

Avdelingsingeniør ved Radiumhospitalet

Linn Floer har master i bioteknologi fra UMB og er utdannet bioingeniør fra Høgskolen i Østfold. Hun jobber nå som avdelingsingeniør ved Radiumhospitalet.

Avdelingsingeniør ved Radiumhospitalet

Linn Floer, avdelingsingeniør ved Radiumhospitalet

Linn Floer, avdelingsingeniør ved Radiumhospitalet Photo: privat

- Bacheloroppgaven min var et samarbeid med UMB. Det var avgjørende for at jeg valgte å ta master i bioteknologi på UMB, sier Floer.

Floer arbeider som avdelingsingeniør ved mikrometastaselaboratoriet ved Radiumhospitalet. Ved forskningslaboratoriet holder hun på med metodeutvikling for isolering av kreftceller i blod og benmarg.

- Vi vil finne betydningen av disse cellene og videre karakterisering, sier hun.

Nytte av utdannelsen

Utdanningsårene fra både Høgskolen i Østfold og Universitetet for miljø- og biovitenskap kommer godt med i det daglige arbeidet.

- Selv om metodene jeg bruker på laboratoriet i denne jobben er nye for meg, har jeg bakgrunn for å kunne forstå prinsippene bak. Jeg er fornøyd med kombinasjonen av utdanningen min, og føler det var en fordel da jeg var ute og søkte jobber.

Cellebiologi
På masterstudiet i bioteknologi ved UMB oppdaget Floer noen fordeler.

- Jeg fikk muligheten til å fordype meg i flere emner. Jeg valgte retningen molekylærbiologi innenfor bioteknologi. Her kunne jeg velge mellom flere gode fag og forelesere.

Min masteroppgave ble utført på laboratoriet for molekylær cellebiologi på UMB. I dag er jeg veldig fornøyd med erfaringen jeg sitter igjen med fra dette.

Published 25. september 2013 - 13:44 - Updated 23. mai 2017 - 19:35