Reidun Marie Romundstad

Av Elena Therese Wulff-Vester

Ressurs og miljø AS"Jeg ønsket en framtidsretta teknisk utdannelse med fokus på globale utfordringer og gode løsninger."

Kan du fortelle litt om din nåværende jobb?

Jeg jobber i et privat rådgivingsfirma med rådgiving og analyser/prosjektarbeid innenfor energi, miljø, klima og ressursutnyttelse. Mine arbeidsoppgaver er svært varierte, men jeg jobber mye med utvikling av solenergiprosjekter og dimensjonering av solenergianlegg for både elektrisk energi og for varme, og jeg utarbeider kursmateriell og veiledere for solenergi. Ellers har jeg jobbet en del med energirådgivning for energitiltak i borettslag, næringsbygg og industri. Jeg har også jobbet med beregninger for ulike klimatiltak og kartlegging og utvikling av statistikk for klimagassutslipp. 

Hvorfor valgte du NMBU?

Jeg ønsket en framtidsretta teknisk utdannelse med fokus på globale utfordringer og gode løsninger.     

Hvilken nytte har du av utdanningen din i nåværende jobb?

Utdanningen har gitt meg en faglig bredde som er nyttig for å kunne tenke helhetlig og finne gode systemløsninger. Evnen til å forstå ulike tekniske løsninger og samspillet mellom disse. Evnen til å innhente og systematisere informasjon. Kjennskap til programmering og bruk av dataverktøy.     

Hva kan du si om studentmiljøet på Ås?

Hyggelig og inkluderende. Oversiktlig. Lett å bli kjent med folk. Forelesere som alltid er tilgjengelige og har tid til spørsmål.     

Råd til kommende studenter?

Vær interessert i den samfunnsmessige relevansen av studiet og hold deg oppdatert om utviklinga i samfunnet utenfor universitetet. Snakk med folk, knytt kontakter og bygg nettverk. Svært mange stillinger lyses aldri ut og mye handler om flaks og riktig timing. 

Fakta

Publisert - Oppdatert

Del på