Alf-Bjarne Rosseland er Sivilingeniør / Mechanical Engineer hos EPM Consultants, JOTNE

Yrkeseksempel - Maskin,- prosess- og produktutvikling

Alf-Bjarne Rosseland er Sivilingeniør / Mechanical Engineer hos EPM Consultants, JOTNE.

[PHOTO MISSING]Kan du fortelle litt om din nåværende jobb?
- EPM Consultants driver med verdiskapende konsulentvirksomhet. Vi tar på oss forskjellige typer oppdrag. Bedriften har tre avdelinger, Konstruksjon og Analyser, Industri og Offshore og Rullende Materiell. Jeg er ansatt i avdelingen rullende materiell.

Oppdrag jeg hittil har jobbet med er:
- Ny bilinnredning til Postens biler, Anbudskonkurranse. 3D modellering og arbeidstegninger, Solidworks

- Redesign av interiør i NSB sine B7 vogner. 3D modellering, Solidworks

- Nyinstallasjon av bilettsystem i trikken. 3D modellering og arbeidstegninger, monteringsoppfølging og produksjonoppfølging, SolidWorks.

Hvorfor valgte du UMB?
- Valget falt på UMB da jeg var og fortsatt er samboer med min nåværende kone som studerer i Oslo. Hadde ikke lyst å flytte til Trondheim og etter intens søk på nettet etter læringsteder som tilbød mastergrad, så ble UMB det naturlige valget.

Hvilken nytte har du av utdanningen din i nåværende jobb?
- Har hatt stor nytte av min utdanning på Ås, fikk en faglig innsikt som har vært verdt å ta med seg inn i yrkeslivet. Både konstruksjonsmessig, men også ”den frie tankes rett”, altså det å være kreativ. Mitt studium på Ås var preget av kreativitet. Ingeniørens viktigste egenskap, ler Alf-Bjarne.

Hvilket inntrykk har du av arbeidsgivers forhold til kandidater fra UMB
- Her hos oss ser de bare positivt på kanditater fra UMB. Vi er nå to stykk som gikk ut fra UMB i 2005 som jobber her.

Hva kan du si om studentmiljøet på Ås?
- Studentmiljøet er veldig bra og tror det har et veldig godt rykte utad. Man kan velge å være aktiv hver eneste dag, ellers så skjer det alltid morsomme ting I helgene. Mye bra konserter og man skal heller ikke glemme at det finnes kun trivelige studenter på UMB.

Råd til kommende studenter?
- Ha det gøy på studiet. Er det ikke gøy lærer man ingen ting. Er det ikke gøy, sørg for å si ifra til foreleser hva som skal til for å få det gøy. Man er student en gang I livet, nyt det

Oppdatert
23. januar 2014 - 9:46