Alf-Bjarne Rosseland

Kan du fortelle litt om din nåværende jobb?
EPM Consultants driver med verdiskapende konsulentvirksomhet. Vi tar på oss forskjellige typer oppdrag. Bedriften har tre avdelinger, Konstruksjon og Analyser, Industri og Offshore og Rullende Materiell. Jeg er ansatt i avdelingen rullende materiell.

Oppdrag jeg hittil har jobbet med er:
- Ny bilinnredning til Postens biler, Anbudskonkurranse. 3D modellering og arbeidstegninger, Solidworks

- Redesign av interiør i NSB sine B7 vogner. 3D modellering, Solidworks

- Nyinstallasjon av bilettsystem i trikken. 3D modellering og arbeidstegninger, monteringsoppfølging og produksjonoppfølging, SolidWorks.

Hvorfor valgte du NMBU?
Valget falt på NMBU da jeg var og fortsatt er samboer med min nåværende kone som studerer i Oslo. Jeg hadde ikke lyst å flytte til Trondheim, og etter intens søk på nettet etter læringsteder som tilbød mastergrad, så ble NMBU det naturlige valget.

Hvilken nytte har du av utdanningen din i nåværende jobb?
Har hatt stor nytte av min utdanning på Ås, fikk en faglig innsikt som har vært verdt å ta med seg inn i yrkeslivet. Både konstruksjonsmessig, men også den frie tankes rett, altså det å være kreativ. Mitt studium på Ås var preget av kreativitet. Ingeniørens viktigste egenskap, ler Alf-Bjarne.

Hvilket inntrykk har du av arbeidsgivers forhold til kandidater fra NMBU
Her hos oss ser de bare positivt på kanditater fra NMBU. Vi er nå to stykk som gikk ut fra UMB (nå NMBU) i 2005 som jobber her.

Hva kan du si om studentmiljøet på Ås?
Studentmiljøet er veldig bra og tror det har et veldig godt rykte utad. Man kan velge å være aktiv hver eneste dag, ellers så skjer det alltid morsomme ting I helgene. Mye bra konserter og man skal heller ikke glemme at det finnes kun trivelige studenter på NMBU.

Råd til kommende studenter?
Ha det gøy på studiet. Er det ikke gøy lærer man ingen ting. Er det ikke gøy, sørg for å si ifra til foreleser hva som skal til for å få det gøy. Man er student en gang I livet, nyt det

Published 1. november 2018 - 14:38 - Updated 1. november 2018 - 14:38