Rådgiver ved Teknologisk Institutt

Med en mastergrad i teknologi (siv. ing.) innen kjemi og bioteknologi fra NMBU, arbeider Camilla som rådgiver innen kjemikaliehåndtering og HMS ved Teknologisk Institutt. 

Her gir hun råd innen kjemikaliehåndtering og utarbeider sikkerhetsdatablader for produkter til kunder. 

Først Oslo, deretter Ås 

– Før jeg startet på masteren ved NMBU gikk jeg tre år på Høgskolen i Oslo hvor jeg studerte til bachelor i ingeniørfag, retning bioteknologi og kjemi. Bacheloroppgaven utførte jeg i Life Technologies, hvor jeg de to påfølgende sommerferiene hadde en “summer intern” stilling som ingeniør i deres forskings- og utviklingsavdeling i Oslo, sier Camilla Maria Ormset. 

Deretter ble det tid for master ved NMBU. 
 
– Jeg begynte på NMBU rett etter endt bachelorstudium for å få en sivilingeniørgrad i kjemi og bioteknologi. Jeg valgte spesialisering i miljøkjemi. Masteroppgaven utførte jeg i samarbeid med avdeling for miljøbioteknologi ved NTNU. 

Teknologisk institutt 

Ormset jobber i dag som rådgiver innen Kjemikaliehåndtering og HMS i Teknologisk Institutt as. 

Teknologisk Institutt er i dag Norges ledende aktør innen rådgivning og opplæring innenfor kjemikaliehåndtering, HMS, risikovurderinger og EUs-kjemikalielovgivning. 

– Jobben består blant annet av rådgivning innen kjemikaliehåndtering og utarbeidelse av sikkerhetsdatablader for produkter til mine egne kunder som jeg er prosjektleder for hos Teknologisk Institutt. Hver dag får jeg henvendelser angående nye produkter og stoffer. 

Arbeidsdagene er varierte for Ormset og daglig får hun brukt kjemikunnskapene innenfor kjemi og bioteknologi. 

– Det å jobbe i en bedrift som har et vidt spekter av kjente firmaer som kunder, er veldig spennende og utfordrende, og gjør hver dag variert. 

God plattform 

Erfaringen fra studietiden ved NMBU deler hun gjerne med andre som vurderer å studere kjemi og bioteknologi på Ås. 

– Jeg vil absolutt anbefale andre å velge dette studieprogrammet. Man får bred kunnskap innen kjemi, bioteknologi og andre realfag som vil være en god plattform å bygge på videre i arbeidslivet. 

– Og ikke minst den praktiske erfaringen gjennom laboratoriekursene samt bachelor- og masteroppgaven hvor en får erfaring både med selvstendig arbeid og arbeid i team kommer godt med i starten på arbeidslivet. 

Published 25. september 2013 - 13:44 - Updated 8. januar 2021 - 9:44