Ola Kvale energirådgiver i Multiconsult

Ola Kvale har gjennomført en 5-årig master i Industriell Økonomi (Ind.øk) - Bygg og arkitektur på UMB. Nå jobber han i Multiconsult som energirådgiver.

Ola Kvale energirådgiver i Multiconsult

 

Kan du fortelle litt om din nåværende jobb?

Ola Kvale.
Ola Kvale. Photo:

 
Jeg jobber for Multiconsult som energirådgiver. Dette er en jobb hvor man får mange varierte og spennende arbeidsoppgaver og et bredt spekter medarbeidere man kan samarbeide med og lære av. Spesielt dette med flinke medarbeidere som har tid til å hjelpe og forklare er ekstremt viktig i en jobb som nyutdannet. Man får mye spillerom til å velge arbeidsoppgaver man synes er interessante og jobbe med hvis man gjør en god innsats. Siden jeg begynte å jobbe for Multiconsult har jeg jobbet med forskjellige Enova søknader, beskrivelser av akkustiske tiltak på eneboliger, energimerkinger av næringsbygg i Tromsø og Oslo, termografering og tetthetsprøving av regjeringskvartalet og annet småtteri.

Hva slags nytte har du av utdannngen din i nåværende jobb?

Mange som blir spurt om dette svarer at man bruker kanskje 10 % av hva man lærte under studiene. Det føles kanskje slik ut når læringskurven er så bratt som den er når man begynner å jobbe, men det man lærer underveis på skole og ellers vil alltid ligge som et kunnskapsgrunnlag i alle situasjoner. Noe jeg vil trekke fram som det viktigste er kombinasjonen med å bli faglig dyktig og sosialt trygg på seg selv som noe av det viktigste.

Hva kan du si om studentmiljøet på Ås?

Dette er kjent for å være et av de bedre studentmiljøene i Norge, og det er jeg helt enig i om ikke det beste. Studentmiljøet på Ås er akkurat passe lite til at man blir kjent med ”alle” og skaffer seg et bredt nettverk som vil være ekstremt godt å ha i arbeidslivet, spesielt som nyutdannet.

Har du noen råd til kommende studenter?

Engasjer deg i skolen og i studentlivet. Det er så mye mer som skjer under de 5 – 7 årene man studerer som skjer utenfor forelesningssalene som er like viktig som selve faget. Ikke alle er enig i dette, men å bli utviklet sosialt er minst like viktig som å bli utviklet faglig. Og dette kan man ikke lese seg til! Et annet tips vil være å se på hva søker markedet av kompetanse. Se etter muligheter tidlig i studieperioden, slik at dere kan velge fagkombinasjoner som markedet etterspør. Det er deres utdanning og dere som skal begynne og jobbe, IKKE foreleserne deres. Det er lov å tenke selv!

Published 15. mai 2013 - 15:26 - Updated 23. mai 2017 - 19:38