Kjetil Valen Høihjelle, Maintenance Engineer i Schlumberger

Schlumberger er verdens ledende leverandør av teknologi for reservoarkarakterisering, boring, produksjon og prosessering til olje- og gassindustrien.

Kjetil Valen Høihjelle, Maintenance Engineer i Schlumberger

Fortell om din nåværende stilling
Å beskrive min stilling kort og konsist er utfordrende. Hovedoppgaven er å være en problemløser for vedlikeholdsavdelingen. Det innebærer ikke bare å støtte avdelingen rundt tekniske utfordringer, men også oppgaver innenfor revisjon, kostreduksjon, endringsledelse, HMS-initativer og LEAN. Innenfor det sistnevnte har jeg hovedansvaret på basen og bruker mye tid på å forbedre måten vi jobber på.  Da jeg startet som Maintenance Engineer Trainee i avdelingen Drilling&Measurements, jobbet jeg det første året offshore som ingeniør innen måling under boring. Dette innebar reising til mange borerigger i Norge og Danmark. Det var en veldig bratt læringskurve, men samtidig veldig spennende. Denne perioden ga meg et godt grunnlag å ta med meg videre til stillingen jeg nå innehar på land.
Jeg har også fått muligheten til å jobbe som prosjektleder i Romania for oppstarten av en vedlikeholdsbase der. Det var utrolig lærerikt og ga meg muligheten til å få erfaring med alle elementene som må være på plass for å kunne levere tjenester til våre kunder. Det innebar HR, kompetanse, baselayout, ressursplanlegging og finans, for å nevne noe.
Det som motiverer meg mest er alle mulighetene man har i selskapet, å være en del av et høyt kvalifisert team og ikke minst det gode arbeidsmiljøet på jobb.
Et annet aspekt som jeg liker ved selskapet er alle kursene du blir sendt på til forskjellige steder i verden. I tillegg til å få grundig opplæring i jobben du skal utføre, får du muligheten til å bli kjent med andre fra hele verden som jobber med det samme som deg selv. I løpet av mitt første år i selskapet hadde jeg vært på kurs i Paris, Abu Dhabi og Houston. Selv om kursene er hektiske, får man også tid til å oppleve stedene man besøker.

Hvorfor valgte du NMBU?
Kombinasjonen av teknologi og økonomi appellerte til meg og da var industriell økonomi en klar kandidat. De jeg snakket meg angående daværende UMB, anbefalte universitetet på det varmeste, så da var det bare å søke.

Hva var bra med utdannelsen?
En bred og tilpasningsdyktig utdannelse, som gir et godt grunnlag for videre læring.  Skulle nok helst hatt en mer mekanisk bakgrunn for den type stilling jeg har nå, men det er ingen hindring for å lære seg noe nytt. Fikk også nytte av nettverket mitt, da en tidligere student ved Indøk på NMBU jobbet i Schlumberger da jeg fikk jobbtilbudet. Det ga meg muligheten til å få mer informasjon om selskapet og hva jeg kunne forvente.
Det beste med utdannelsen er likevel de mulighetene man har i jobbmarkedet etter endt utdannelse.

Har du noen råd til kommende studenter?

Utveksling anbefales på det sterkeste. Det er en eksepsjonell mulighet til å oppleve andre kulturer og land, og ikke minst treffe nye mennesker. Jeg har fremdeles god kontakt med flere av de jeg traff i løpet av mitt opphold i San Diego.

Dropp skippertak, selv om det er lettere sagt enn gjort.

Foreninger og studentaktiviteter er en flott måte å bli kjent med nye mennesker på. Det er også en fin måte å lære seg å jobbe med personer med ulike bakgrunner, noe man får god nytte for senere.
Men det viktigste er uansett å nyte studietiden. Den kommer aldri tilbake (med mindre du ikke vil jobbe og tar en ny mastergrad i stedet).

Intervjuet ble gjennomført i november 2017

Published 10. February 2018 - 22:40 - Updated 26. February 2019 - 9:29