Liv Trongmo, avdelingsingeniør i Nærøy kommune

Yrkeseksempel Geomatikk

Liv Trongmo arbeider som avdelingsingeniør i Nærøy kommune, hvor hun driver med oppmåling.

Kan du fortelle litt om din nåværende jobb?
- Jeg driver med saksbehandling når folk skal fradele tomter. Måler opp tomtene og konstruerer målebrev over dem. I tillegg er jeg ansvarlig for at alle eiendommer er registrert i GAB-registeret og at det blir foretatt oppdatering/vedlikehold av kommunens digitale kart.

Hva slags nytte har du av utdanningen din i nåværende jobb?
- Gjennom studiet har jeg hatt mange feltkurs, og kombinert med sommerjobber i kommune og vegvesen, følte jeg at jeg var godt rustet til oppmålingsdelen av jobben. En jobb i en liten kommune som den jeg jobber i, fører med seg en del arbeidsoppgaver som er helt nye for meg, dette gjelder spesielt saksbehandlingsdelen. Men etter hvert som man jobber med det, blir det jo greit, og det er jo en erfaring som er grei å ha med seg videre når man skal søke på neste jobb.

Hvorfor valgte du UMB?
- Jeg kjente folk som hadde gått der før, og hørte mye positivt om stedet. Dette kombinert med at jeg fant et fagområde som hørtes spennende ut, førte til at det ble UMB.

Hva kan du si om studentmiljøet på Ås?
- Studentmiljøet på Ås er topp! Så lenge man engasjerer seg litt selv, blir man kjent med masse nye folk, og man får venner for livet. For min egen del er jeg sikker på at studietiden aldri går i glemmeboken!

Noen råd til kommende studenter?
- For å få mest ut av studieåra, vil jeg anbefale deg til å engasjere deg,
både faglig og sosialt! På den måten knyttes det både faglige og sosiale
bekjentskaper som man kan dra nytte av senere i livet. Studietilværelsen er til tider veldig hektisk, men det er likevel viktig å nyte studietiden og
sette av tid til sosiale aktiviteter innimellom! Stå på!!

Oppdatert
23. mai 2017 - 19:49