Sjekkliste

I registreringshelgen 10.-11. august hjelper vi deg med brukerkonto, semesterregistrering og studentkort (punkt 1, 2 og 4 i sjekklisten). Vi anbefaler at nye studenter deltar på registreringshelgen og opplegget ved studiestart. Du finner mer informasjon om registreringshelgen og studiestart for hvert studieprogram her.

1. Opprette brukerkonto

Det første du må gjøre er å opprette din brukerkonto ved NMBU. Gå til brukerdata.nmbu.no og følg instruksjonene her. Når du har opprettet brukerkontoen din får du tilgang til NMBUs IT-tjenester, herunder Canvas og Webmail.

2. Semesterregistrere deg 

Logg inn på Studentweb med brukerkontoen din, og fullfør semesterregistreringen. Klikk på 'Fortsett' og følg de fem stegene.

Å registrere seg innebærer blant annet å melde seg opp til undervisning og vurdering (eksamen) i emner. Du kan melde deg opp til emner i Studentweb fra og med slutten av juli.

Oppmeldingsfristen er 14. august for emner i augustblokken og 15. september for emner i høstparallellen. Du finner viktige frister i akademisk kalender.

3. Betale semesteravgift

For å være semesterregistrert, må du både semesterregistrere deg i Studentweb (punkt 2) og betale semesteravgift. Du kan opprette faktura under ‘Betaling' i Studentweb. Betalingsfristen er 15. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

4. Skaffe studentkort

Studentkortet ditt gjelder som gyldig legitimasjon på eksamen, gir deg adgang til bygninger og spesialrom, fungerer som lånekort hos biblioteket og gir deg tilgang til skrivere på campus.

Ved studiestart kan du få studentkort av Datatjenesten hos Studentenes informasjonsTorg (SiT) i Urbygningen. Utenom studiestart kan du få studentkort hos Datatjenesten i Sagabygget. Du må ha med legitimasjon for å få studentkort. Det vil også bli tatt et bilde av deg ved utstedelse av kortet.

5. Last ned appen ‘Studentbevis’

Om trenger bevis på at du er student, kan du laste ned appen ‘Studentbevis’. Studentbeviset er gyldig om du har semesterregistrert deg i Studentweb og betalt semesteravgiften.

Om du trenger studentbevis på papir, kan du bestille semesterkvittering under ‘Bestillinger’ i Studentweb.

6. Søke om lån og stipend

Som student kan du søke om lån og stipend hos Lånekassen. Du må være semesterregistrert og ha betalt semesteravgiften før du får utbetalt støtte.

7. Tilrettelegging av studier

Om du trenger tilrettelegging ved studier og/eller eksamen, finner du mer informasjon om tilrettelegging her.

8. Trådløst nett på campus

Når du har opprettet brukerkontoen din, kan du enkelt koble deg til det trådløse nettet ‘Eduroam’ når du er på campus. Du finner veiledning for å koble deg opp på mobiltelefonen og datamaskinen din her.

9. Egen datamaskin

Mange studenter har behov for egen datamaskin til undervisning og digital eksamen. Det vil gå frem av studieprogrambeskrivelsen om det stilles krav til egen bærbar datamaskin.

10. Parkering på Campus Ås

Parkering på Campus Ås er kun tillatt på merkede områder. Du finner parkeringskart og mer informasjon om registrering av kjøretøyet ditt her.

Viktige lenker:

Om du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med Studentenes informasjonsTorg (SiT).

Published 10. juni 2016 - 14:08 - Updated 15. April 2019 - 15:19