Sjekkliste

I registreringshelgen 10.-11. august hjelper vi deg med brukerkonto, semesterregistrering og studentkort (punkt 1, 2 og 4 i sjekklisten). Vi anbefaler at nye studenter deltar på registreringshelgen og opplegget ved studiestart. Du finner mer informasjon om registreringshelgen og studiestart for hvert studieprogram på nettsiden for studiestart 2019.

1. Opprette brukerkonto

Det første du må gjøre er å opprette din brukerkonto ved NMBU. Gå til brukerdata.nmbu.no og følg instruksjonene på Datatjenesten sine support-sider. Når du har opprettet brukerkontoen din får du tilgang til NMBUs IT-tjenester, herunder Canvas og Webmail.

2. Semesterregistrere deg 

Logg inn på Studentweb med brukerkontoen din, og fullfør semesterregistreringen. Klikk på 'Fortsett' og følg de fem stegene.

Å registrere seg innebærer blant annet å melde seg opp til undervisning og vurdering (eksamen) i emner. Du kan melde deg opp til emner i Studentweb fra og med slutten av juli.

Oppmeldingsfristen er 14. august for emner i augustblokken og 15. september for emner i høstparallellen. Du finner viktige frister i akademisk kalender.

3. Betale semesteravgift

For å være semesterregistrert, må du både semesterregistrere deg i Studentweb (punkt 2) og betale semesteravgift. Du kan opprette faktura under ‘Betaling' i Studentweb. Betalingsfristen er 15. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

4. Skaffe studentkort

Studentkortet ditt gjelder som gyldig legitimasjon på eksamen, gir deg adgang til bygninger og spesialrom, fungerer som lånekort hos biblioteket og gir deg tilgang til skrivere på campus.

Ved studiestart kan du få studentkort av Datatjenesten hos Studentenes informasjonsTorg (SiT) i Urbygningen. Utenom studiestart kan du få studentkort hos Datatjenesten i Sagabygget. Du må ha med legitimasjon for å få studentkort. Det vil også bli tatt et bilde av deg ved utstedelse av kortet.

5. Laste ned appen ‘Studentbevis’

Om trenger bevis på at du er student, kan du laste ned appen ‘Studentbevis’. Studentbeviset er gyldig om du har semesterregistrert deg i Studentweb og betalt semesteravgiften.

Om du trenger studentbevis på papir, kan du bestille semesterkvittering under ‘Bestillinger’ i Studentweb.

6. Søke om lån og stipend

Som student kan du søke om lån og stipend hos Lånekassen. Du må være semesterregistrert og ha betalt semesteravgiften før du får utbetalt støtte.

7. Tilrettelegging av studier

Om du trenger tilrettelegging ved studier og/eller eksamen, finner du mer informasjon på tilretteleggingskontorets nettsider.

8. Trådløst nett på campus

Når du har opprettet brukerkontoen din, kan du enkelt koble deg til det trådløse nettet ‘Eduroam’ når du er på campus. Du finner veiledning for å koble deg opp på mobiltelefonen og datamaskinen på Datatjenesten sine support-sider.

9. Parkering på Campus Ås

Parkering på Campus Ås er kun tillatt på merkede områder. Du finner parkeringskart og mer informasjon om registrering av kjøretøyet ditt på Eiendomsavdelingens nettsider.

10. Studentverktøy og nettsidene

For å komme godt i gang med studiene dine, anbefaler vi at du gjør deg kjent med de ulike studentverktøyene og nettsiden https://www.nmbu.no/student. På denne nettsiden finner du viktig informasjon og nyttige lenker for deg som NMBU-student, blant annet informasjon om eksamen og utveksling, og lenke til Studentweb, Canvas og timeplan.

Lik Studentenes informasjonstorg sin facebookside for få med deg nyttig og relevant informasjon i løpet av studietiden din her.

Viktige lenker:

Published 10. juni 2016 - 14:08 - Updated 11. juni 2019 - 13:35