Sjekkliste for nye studenter

1. Opprette brukerkonto

Det første du må gjøre er å opprette din brukerkonto ved NMBU. Gå til brukerdata.nmbu.no og følg instruksjonene på Datatjenesten sine support-sider. Når du har opprettet brukerkontoen din får du tilgang til NMBUs IT-tjenester, herunder Canvas og Webmail. Frist for nye studenter er satt til søndag 18.august. 

2. Registrere deg 

Logg inn på StudentWeb, klikk på fortsett og følg instruksjonene.

Å registrere seg innebærer blant annet å melde seg opp til undervisning og eksamen. Dette kan du gjøre fra slutten av juli.   

3. Betale semesteravgift

Det første du må gjøre er å betale semesteravgift via StudentWeb. Det vil bli generert automatisk semesteravgift til Studentsamskipnaden i Ås.

De som bor i Ås og ønsker å benytte tilbudene til Studensamskipnaden i Ås (SiÅs) betaler denne (kr 470 + 40 (valgfri SAIH-avgift)).

De som skal bo i Oslo og benytte seg av studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) sine tilbud må ta kontakt med studieveileder-veterinaerhogskolen@nmbu.no for å få generert riktig faktura. Semesteravgiften til SiO er per dags dato kr 600 + 30 i valgfri SAIH-avgift.

Har du betalt feil avgift, eller har andre spørsmål rundt semesteravgift så ta kontakt via nevnt e-postadressen: studieveileder-veterinaerhogskolen@nmbu.no.    

Frist: 15. september (høstsemester) og 1. februar (vårsemester)

4. Skaffe studentkort

Hva brukes studentkortet til?

-          Gyldig legitimasjon for eksamener tatt ved NMBU

-          Adgangskort til bygninger og spesialrom

-          Lånekort til biblioteket (https://www.nmbu.no/om/biblioteket/lan/lane-bestille)

-          Tilgang til printer (https://support.nmbu.no/it-dokumentasjon/skrivere-student/)

 

Hvor får jeg tak i studentkortet?

Studentkortet får du hos StudForsk, Bygg 1, 2.etg. Nye studenter vil få utskrevet sitt studentkort i uke 34/35. Det vil bli tatt et bilde av deg tirsdag 20.august (se mottaksprogram) før utstedelse av studentkortet. Studentkort kan hentes så fort du har fått mail om at det er ferdig. De som ikke deltar på fotografering tirsdag 20.august bes sende et passebde portrettbilde til studieveileder-veterinaerhogskolen@nmbu.no. 

Adgang til bygninger og spesialrom

Du vil motta en egen pinkode til kortet ditt, slik at du kan bruke studentkortet ditt som et adgangskort til bygninger og enkelte rom på campus.

  5. Last ned studentbevis-app

Vi har nå lansert en Studentbevis-app som skal erstatte semesterkvittering på papir eller oblat.

 

6. Søke stipend og lån

Søk stipend og lån hos Lånekassen. Du må betale semesteravgiften og har semesterregistrert deg for å få stipend og studielån.
Frist: 15. november (høst) og 15. mars (vår).

 

7. Tilrettelegging av studier

Trenger du tilrettelegging i studietiden og/eller eksamen? NB! Akademisk kalender gjelder ikke for emner som tilbys på campus Adamstuen

 

8. Koble deg til trådløst nett på campus Adamstuen, Oslo

Her finner du veiledninger for å benytte det trådløse nettet Eduroam. 

 

9. Parkering på campus Adamstuen, Oslo

Alle studenter ved NMBU må ha blått oblat for å kunne parkere på Campus Adamstuen. Blå oblat utleveres av teknisk avdeling i bygg 10 på Adamstuen. Parkering skal kun finne sted innenfor oppmerkede biloppstillingsplasser og uoppmerkede plasser på grusplassen ved innkjøringen og på fotballbanen. Les mer om informasjon om parkering for studenter

 

Viktige lenker:

Semesterregistrering

Studiehåndboka (Emner)

Time- og eksamensplaner

Published 22. mai 2017 - 10:16 - Updated 27. mai 2019 - 12:59