Praktisk informasjon

 

COVID-19 – risikovurdering, reiseforsikring og online undervisning

Det er til en hvertid viktig at du følger nøye med på hvordan smittesituasjonen er i landet du skal søke/dra til, og vurderer risikoen ved å dra. Du må til enhver tid følge de restriksjoner og smitteverntiltak som gjelder i landet. 

Som følge av situasjonen knyttet til COVID-19 er det svært viktig at du som er nominert kjøper en god reiseforsikring, og at du setter deg godt inn i hva den dekker/ikke dekker. I følge informasjon vi har vil ANSA Studentforsikring og Gjensidige dekke sykdom som følge av Covid-19, men ikke kostnader relatert til en evt evakuering. Det er også viktig at du på forhånd er klar over at NMBU ikke kan ta det økonomiske ansvaret knyttet til en evt evakuering. 

Mange av våre partneruniversitet vil som følge av COVID-19 tilby en blanding av online- og fysisk undervisning. Det er vanskelig å forutsi hvordan situasjonen vil være i de ulike landene til våren, så her er det viktig at dere selv følger med på informasjon som sendes ut fra partneruniversitetene, samt på deres hjemmesider.

Et utvekslingsopphold krever en god del forberedelser, og SiT (Studentenes informasjonstorg) er tilstede for deg som er i planleggingsfasen. Er du i tvil om du har husket på alt, finner du ikke frem til den informasjonen du trenger, eller kanskje du lurer på om utveksling kan være noe for deg? Kom gjerne innom SiT for en prat, eller kontakt oss på utveksling@nmbu.no eller 672 30 111. SiT holder til i første etasje i Urbygningen. 

Kan jeg reise utenlands?

NMBU fraråder på det sterkeste å reise utenlands. Det er fordi det medfører større risiko for smitte, og du kan bli satt i karantene i landet du reiser til. Ingen får reise på vegne av NMBU til de områdene som Utenriksdepartementet (UD) fraråder og områder med vedvarende smittespredning. NMBU oppfordrer alle studenter og ansatte til å følge med på både Folkehelseinstituttets og UDs offisielle reiseråd.

På denne siden finner du viktig informasjon for deg som planlegger utveksling.

Finansiering av utvekslingsoppholdet

Godkjenning av utdanning

Forsikring, visum, oppholdstillatelse og vaksiner

Trygg i utlandet

Erasmus + språktest

Studenter med spesielle behov

Ofte stilte spørsmål

Informasjonsmøte - kopi av presentasjon oktober 2020

Published 18. august 2016 - 13:27 - Updated 6. november 2020 - 12:36