Meny
Utveksling
Hvorfor
+Hvor og når

Hvorfor utveksling?

 • Utveksling
  Foto
  Stocksnap

"I etterkant vil jeg påstå at jeg har lært mye mer enn forventet. Professorene var veldig engasjerte og har oppdatert oss med nyeste forskning innenfor deres fagfelt. (..) Jeg anbefaler absolutt å reise på utveksling, ikke bare på grunn av at stadig flere arbeidsgivere krever internasjonal erfaring, men også på grunn av at du blir del av et internasjonalt nettverk og at det er veldig morsomt å være på utveksling" (Beatrice, bioteknologistudent NMBU).  

Hvorfor

Reis ut i verden så tidlig som mulig! Krysskulturell kompetanse er viktigere enn noen gang. Internasjonal erfaring kombinert med spisskompetanse innenfor ulike fagretninger er mer og mer etterspurt i arbeidsmarkedet. NMBU gir deg mange muligheter til å ta deler av din grad i utlandet gjennom gode samarbeidsavtaler med universiteter over hele verden. "Vi lever i en global verden. Utveksling av personer og informasjon på tvers av landegrenser øker. Internasjonal erfaring vil bli enda viktigere for fremtidens arbeidsliv enn det er for dagens" Kristin Skogen Lund (NHO).

Et utvekslingsopphold kan gi deg høyt faglig utbytte og ny og beriket faglig innsikt, men også muligheter til å knytte vennskap og nettverk på tvers av landegrenser. Å studere og leve i et annet land tilbyr en unik mulighet til å se verden fra et nytt perspektiv, samtidig som det er en gylden mulighet til å bli flytende i et fremmedspråk. 

Argumenter for å reise på utveksling:

 1. Ny faglig innsikt og kompetanse
 2. Karrierefordeler
 3. Internasjonalt nettverk og kontakter
 4. Språklig utvikling
 5. Kulturell kompetanse
 6. Minner for livet
 7. Personlig utvikling 

Erasmus Impact Study viser at studenter på utveksling utvikler positive egenskaper som nysgjerrighet, evne til problemløsing, selvtillit og toleranse. Dette gjør dem til attraktive arbeidstakere.

 

 

Published 21. February 2014 - 14:36 - Updated 27. august 2019 - 9:29