University of British Columbia: Okanagan Campus

• UBC Okanagan Campus i Kelowna
    KelownaNow.com

Okanagan Campus ved University of British Columbia (UBC) befinner seg i byen Kelowna, en by med en studentpopulasjon på 8.100 studenter. Kelowna ligger ved Okanagan Lake i Okanagan Valley, ca. fire timer med bil fra Vancouver. Ved Okanagan Campus tilbys andre fagområder enn på hovedcampus i Vancouver.

University of British Columbia: Okanagan Campus

Om avtalen

NMBU-avtalen er en bilateral avtale, som innebærer at studenter fra alle institutter kan søke.

Fagområder
Bachelor:
biochemistry, biology, civil engineering, chemistry, ecology & evolutionary biology, economics, electrical engineering, environmental chemistry, international relations, mathematical sciences, mechanical engineering, microbiology, physics, political science, statistics og zoology.
Master:
biology, biochemistry & molecular biology, chemistry, engineering, og environmental sciences.

Antall plasser

For skoleåret 2018/2019 kan NMBU sende én student ett helt år eller to studenter i ett semester (To semester utvekslingsplasser).

Prioritering

UBC krever et snitt på minimum C av sine søkere. Søkere med beste karaktersnitt på søknadstidspunktet vil bli prioritert.

Hvem kan søke
For å søke på UBC Vancouver må man ha fullført 120 studiepoeng eller gjennomført bachelor før utenlandsoppholdet begynner.

Nivå

Både bachelor- og masterstudenter (undergraduate og graduate).

Språkkrav

4 i snitt fra engelsk på vitnemål fra videregående skole, eller TOEFL-score på 550 (paper based test), eller IELTS-score på 6.5.

Godkjenning av studiepoeng

15 credits per semester på bachelornivå. 12 credits per semester på masternivå.

Vær oppmerksom på at 15 credits per semester innebærer en meget stor arbeidsmengde.

Vær oppmerksom på at opplysningene om antall credits er veiledende.

Eksempler på emner tidligere studenter har tatt

M-MF
ECON101 Principles of Microeconomics
MATH221 Matrix Algebra
PHYS225 Intermediate Electricity and Magnetism
PHYS231 Introduction to Electronics
ECON102 Principles of Macroeconomics
MATH225 Introduction to Differential Equations
PHYS215 Thermodynamics
PHYS232 Modern Physics Laboratory

Skolepenger

Studenter som reiser på avtalen er fritatt for undervisningsavgift.

Semesterinndeling

Semester 1: begynnelsen av september til midten av desember.

Semester 2: begynnelsen av januar til slutten av april.

Bolig

NMBU student kan velge å bo på campus. Man søker om bolig samtidig med opptak om utveksling.

Visum og oppholdstillatelse

Skal du studere i Canada i mindre enn seks måneder trenger du som norsk statsborger gyldig pass og Student Exchange Letter og Acceptance Letter fra lærestedet ved innreise. For opphold i mer enn seks måneder må du ha studentvisum (Study Permit). Søknadsskjema fås ved henvendelse til Den canadiske ambassade i Oslo.

For søkere med norsk statsborgerskap er det the Canadian High Commission i London som utsteder studentvisum. Du kan ikke søke om visum før du har fått det endelige opptaksbeviset fra universitetet i Canada. I tillegg til attestert kopi av opptaksbeviset, krever High Commission en økonomisk garanti, 2 passbilder, kopi av passet og et behandlingsgebyr. Behandlingstid for søknaden varierer fra 2-4 uker, det er derfor viktig å sende inn søknaden så snart man kan. Les søknaden nøye og sjekk at underskrift og alle vedlegg er med. The High Commission anbefaler på det sterkeste at ingen bestiller reise før de har mottatt visumet. Les mer om visum og studentvisum.

Published 8. juni 2016 - 23:01 - Updated 1. november 2018 - 11:25