Mendel University of Agriculture and Forestry

Brno, Tsjekkia.

Pixabay

Brno er Tsjekkias andre største by, og med sine 370.000 innbyggere er over 80.000 studenter. Den ligger sentralt i Europa med kort avstand til Praha, Bratislava, Budapest, Krakow og Wien. Byen er omgitt av vakker blandingsskog som gir muligheter for flotte gå- og sykkelturer. Dette landbruksuniversitetet har sitt navn fra genetikkens far Gregor Johann Mendel og har en rekke fag som er relevante for NMBU-studenter.

Mendel University of Agriculture and Forestry

Avtalen gjelder

Avtalen gjelder landbruk, natural sciences, husdyrfag, matvitenskap, skogfag, økologi, og Social Sciences.

Hvem kan søke

For alle Erasmusavtaler gjelder at man må ha fullført 60 studiepoeng før utenlandsoppholdet begynner.

Antall plasser

Åtte. To av plassene ved Faculty of Agronomy.

Tsjekkisk og engelsk.

Semesterets varighet ved avtaleuniversitetet

Høstsemesteret: september - januar.
Vårsemesteret: februar - september.

Skoleavgift

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved NMBU for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Muligheter for bolig

Alle internasjonale studenter kan leie studentbolig

Mendel University
Mendel University Photo: Wikipedia