Sciences Po Rennes

  • Caen
    Foto
    Shutterstock

 

 

Institut d'Etudes Politiques de Rennes, også kjent som Sciences Po Rennes, er et fransk universitet som ble etablert i 1991, og som har campus i både i Rennes og i Caen. NMBU samarbeider hovedsaklig med campus Caen, som også tilbyr nord-europastudier. Caen er nemlig en by med skandinaviske røtter, og det er kort vei til både strender og til Paris.  Sciences Po er en såkalt Grandes Écoles, og har et internasjonalt fokus med flere studieprogram på engelsk.  

 

Sciences Po Rennes

Om avtalen

Avtalen gjelder for Social Sciences og Environmental Sciences. Studenter fra M-BYREG, M-EIE og Noragric vil prioriteres om det er flere søkere enn antall plasser. Avtalen inkluderer begge campuser, emn det vanlige er at man blir plassert ved Campus Rennes. Ved campus Caen undervises det kun på fransk. 

Hvem kan søke

For alle Erasmusavtaler gjelder at man må ha fullført 60 studiepoeng før utenlandsoppholdet begynner.

Antall plasser

Fire studenter i ett semester hver.

Undervisningsspråk

Engelsk og fransk.  NB! For undervisning på engelsk må man ta en ferdig oppsatt emnepakke på 6 emner ved campus Rennes. 

Språkkrav

Tar du emner på fransk må du dokumentere B2-nivå i fransk i CEFR (Common European Framework of Reference). Tar du emner på engelsk må du dokumentere engelsk B2-nivå, som tilsvarer minimum 4 i engelsk fra VGS.

Semesterets varighet ved avtaleuniversitetet

Høstsemesteret: ca 11.september - ca. 22.desember. Orienteringsuker fra slutten av august.

Vårsemesteret: ca 22.januar- ca. 31.mai. Orienteringsuker fra begynnelsen av januar.

Skoleavgift

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved NMBU for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Published 22. desember 2017 - 11:05 - Updated 9. juni 2020 - 9:19