Nantes-Atlantic National College of Veterinary Medicine, Food Science and Engineering (ONIRIS)

• Nantes, Frankrike.

Nantes.

Pixabay

ONIRIS ble opprinnelig etablert i 1974 og ligger i byen Nantes, Frankrikes 6. største by og regionhovedstad. I 2010 ble ONIRIS slått sammen med en veterinærhøgskole og denne grande école har nå 1100 studenter. Den kjente science fiction-forfatteren, Jules Verne, kommer fra Nantes, elven La Loire flyter gjennom byen, og Atlanterhavet og Brière Regional Natural Park er bare en kort kjøretur unna.

ONIRIS

Om avtalen

Avtalen gjelder for matvitenskap.

Hvem kan søke

For alle Erasmusavtaler gjelder at man må ha fullført 60 studiepoeng før utenlandsoppholdet begynner.

Antall plasser

To studenter i ett år.

Fransk (+ et masterprogram med mange kurs på engelsk).

Semesterets varighet ved avtaleuniversitetet

Høstsemesteret: September-desember.
Vårsemesteret: Januar-mai.

Skoleavgift

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved NMBU for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Muligheter for bolig

Universitetet kan være behjelpelige med å skaffe bolig.

Nantes by
Nantes by Photo: Wikipedia