Institut National des Sciences Appliques de Toulouse (INSA)

Toulouse, Frankrike.

Pixabay

INSA er en av Frankrikes elitehøgskoler, en grande école, som i dag er en del av University of Toulouse. Toulouse, også kalt "den rosa byen" på grunn av sine okerfargede takfliser og mursteinsbygninger,  er hovedstad i det franske departementet Haute-Garonne, og er et senter for høyteknologi i Frankrike.

INSA

INSA Toulouse ble etablert i 1963 og er plassert på campus Rangueil i trivelige omgivelser. INSA byr på et bredt utvalg av kulturelle aktiviteter, klubber og sportsfasiliteter for sine ca. 2500 studenter. Omkring 480 av disse er internasjonale.
Om avtalen

Avtalen gjelder ingeniørfag og biologi/biokjemi.

Hvem kan søke

For alle Erasmus+ avtaler gjelder at man må ha fullført 60 studiepoeng før utenlandsoppholdet begynner.  OBS! Man må ha fullført 2 år før man kan søke seg til INSA. Alle studenter må inneha minimum B1-nivå i fransk for å kunne bli utvekslingsstudent ved INSA.

Antall plasser

To studenter i ett år.

Undervisningsspråk

Fransk, med mulighet for noen kurs i engelsk. Det arrangeres intensivkurs i fransk i august, og i hvert semester.

Semesterets varighet ved avtaleuniversitet

Høstsemester: 10. september til 21. januar.
Vårsemester: 23. januar til 9. juni. Det er mulig å starte begge semestre.

Skoleavgift

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved NMBU for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

En del av campus INSA Toulouse

En del av campus INSA Toulouse Photo: INSA