Reis! Jeg gjentar, Reis!

Hvordan er miljøfysikk og fornybar energi et internasjonalt fagfelt?

Miljøfysikk og fornybar energi er et studium som utdanner kandidater til å kunne løse fremtidens energi- og miljøproblemer. Disse problemene er i høyeste grad internasjonale og de tilhørende fagfeltene finner du ved læresteder over hele verden.

Hvorfor og hvordan er internasjonal erfaring viktig for faget?

Det viktigste er kanskje å lære hvordan man i andre land og i andre akademiske kulturer bygger opp fag og studier. Og selvsagt vil du finne et stort tilbud av andre aktuelle fag og emner enn de som tilbys hjemme. Et utenlandsopphold er også en viktig måte å høste erfaringer om seg selv og utvikle seg på personlig. Du får også et nytt kontaktnett der du er på utveksling som du kan ha stor glede av personlig og profesjonelt senere. Og ikke å forglemme, språk! Du får enten perfeksjonert et språk du allerede kan, eller, hvis du er tøff nok, lært deg et helt nytt språk.

Anbefaler du studenter på miljøfysikk- og fornybar energi å reise på utveksling? I så fall, hvorfor?

Reis! Jeg gjentar, REIS! Dette er en helt enestående ordning der staten betaler hele oppholdet. Ingen andre land har en så flott ordning. Personlig anbefaler jeg Tyskland. Og ikke glem Sverige og Danmark. Og vil du på større eventyr så prøv USA eller Canada. En mulighet mange glemmer er forresten Norge! Hva med et semester eller i Trondheim eller i Bergen – eller i Tromsø? For ikke å snakke om Svalbard?

Hva vil du si til studenter som vurderer å reise på utveksling?

Det er det du IKKE gjorde i livet du angrer på senere, ikke det du gjorde.

Published 12. mars 2018 - 12:08 - Updated 12. mars 2018 - 12:43