Studenterfaringer

ik Olsvik - Berkeley, California

Har du noen erfaringer/opplevelser fra internasjonalt arbeid/utveksling du ønsker å trekke frem?

Jeg har fått mange internasjonale kontakter på tvers av fagfelt som har gitt meg masse inspirasjon. Fra utveksling har jeg fått se teknologien bak og prototyper på de første selvkjørende bilene som ble utviklet på Google og Stanford for DARPA. Jeg fikk også prøvesitte Mission Motors sin elektriske motorsykkel som var verdens raskeste i 2010. Som maskinstudent var dette sykt kult.

Har du noen anbefalinger til studenter som vurderer å dra på utveksling?

Do it! Gå utenfor comfort-sonen og søk på steder andre ikke gjør. Da skiller du deg mer ut og åpner en verden av nye muligheter. Ex.phil og surfing er mulig det også, men man må selv vurdere hva man ønsker å få ut av oppholdet. Avtal skriftlig med studieveileder på forhånd om hvilke fag du kan få godkjent.

Erik Olsvik på utveksling i Berkeley, California.

Foto
Erik Olsvik

Hans Ola Krog - University of California, Santa Barbara

Anbefaler du studenter på maskin, prosess- og produktutvikling å reise på utveksling? I så fall, hvorfor?

Jeg anbefaler det i høyeste grad. Jeg reiste våren i 4. klasse, og skulle ønske jeg hadde reist tidligere. Skulle også ønske at jeg hadde reist 1 år istedenfor et semester. Personlig er jeg veldig fornøyd med oppholdet på University of California, Santa Barbara, og kan anbefale det. Hvis mulig, studer litt hardt på Ås, slik at du er noen studiepoeng foran studieplanen. På denne måten kan du ta litt færre poeng utenlands. Selv om studiene ofte kan være hardere i utlandet, så er det jo ikke til å komme utenom at man må ha tid til å reise og opparbeide seg andre verdifulle opplevelser ved siden av studiene også. Planlegg hva du ønsker å studere, dette er en god mulighet til å ta fag som ikke tilbys ved NMBU. Dersom man har store karriereplaner, og ønsker det, er min oppfatning at det er verdifullt å ha navnet fra et anerkjent universitet på  CV’en sin.

Hans Ola Krog på oppdrag for Vestas, et dansk vindmølle firma. Bildet er tatt i Finland.

Foto
Hans Ola Krog

Erlend Edvartsen - Auckland, New Zealand

Anbefaler du studenter på maskin, prosess- og produktutvikling å reise på utveksling? I så fall, hvorfor?

Ja absolutt. For arbeidsgiver gir internasjonal erfaring et inntrykk om at kandidaten har et engasjement, har fått andre faglige impulser, har bedre kulturforståelse og bedre språkkunnskaper. I tillegg må det sies at studier i utlandet gir en erfaring for livet!

Har du internasjonal erfaring selv, og hvorfor/hvordan har dette vært viktig for deg?

Ja, jeg studerte et semester i Auckland, New Zealand. Faglig sett fikk jeg et stort løft når det gjaldt både språkkunnskaper og kulturforståelse. Som internasjonal student kommer en i kontakt med veldig mange andre internasjonale studenter. Har fortsatt kontakt med flere i dag, ni år senere. I tillegg må det trekkes frem at et semester i utlandet skaper svært gode minner som en tar med seg videre i livet.

 

Published 8. mars 2018 - 13:02 - Updated 19. mars 2018 - 9:19