Etter et drøyt år med Covid er det på tide å komme i gang igjen….vi ser fremover, håper på bedre tider, og minner om søknadsfristen for Fulbrightstipend til USA for det akademiske året 2022-23:1. oktober 2021
"Det er ingen tvil om at det å ha et internasjonalt nettverk er en stor fordel uansett hva man jobber med innenfor energi" Guro Marie Wyller, tidligere student i Miljøfysikk ved NMBU, jobber i dag med en doktorgrad innen solcelleteknologi på Kjeller. Utvekslingen til Tyskland har hatt stor betydning for henne i arbeidslivet.
På mange måter er Freiburg Tysklands svar på Ås. Det er ikke større enn at du møter mennesker du har truffet før, og byen og universitetet har et stort fokus på bærekraft. Jeg vil si at universitetet og Fraunhofer gjør at studietilbudet er perfekt for oss Miljøfysikkstudenter, og vårt solide grunnlag innen matematikk og fysikk gjør det mulig å gjøre det bra i fagene.
Det beste med utvekslingsoppholdet var likevel det å kunne prøve ut et annet liv, et annet sted i et annet land der jeg ikke kjente noen. Det var morsomt å se hvordan finnene lever liv som på mange måter likner, men på noen måter skiller seg veldig fra det jeg er vant til.
Våre opplevelser på de ulike rotasjonene er gjennomgående positive. Vi har møtt veldig hyggelige og hjelpsomme mennesker, både av ansatte og medstudenter. På alle rotasjonene ble vi møtt med interesse og til tider medlidenhet, selv om det sjelden var behov. Studentmiljøet er internasjonalt og inkluderende.
Etter å ha vært utvekslingsstudent i USA andre året på videregående, var det ikke noen tvil at jeg skulle på ny utveksling da jeg startet på universitet. Spørsmålet om hvor jeg skulle dra var litt vanskeligere å svare på.
"Jeg valgte å ta alle fagene mine på spansk. Dette for å tvinge meg til å lære språket. Det har til tider vært vanskelig og frustrerende å ta fag og å holde presentasjoner på et fremmed språk, men til gjengjeld vokser man noe innmari på det."
Det å dra på utveksling var aldri et spørsmål når jeg begynte å studere. Det var noe jeg skulle i løpet av studiet, og sånn ble det også. Valget av land var litt mer vanskelig (landskapsarkitektur, sep - des 2016).
Når jeg landet på LAX den 11. august hadde jeg ingen anelse av hva som ventet. Jeg hadde ingen planer om hvor jeg skulle bo og ingen anelse om hvordan skolen var. Jeg var rett og slett helt ute av mitt element og måtte starte helt fra scratch.
”Sverige? Hvorfor valgte du Sverige? Det er jo så nært”. Dette spørsmålet ble stilt flerfoldige ganger av både medstudenter ved NMBU, familie, samt av nye, internasjonale venner i Gøteborg.
Eit heilt år på utveksling i Toulouse, «La ville rose» (den rosa byen), er akkurat avslutta, og med fare for å høyres veldig klisjé ut, det har vore det mest fantastiske året eg nokon gong har opplevd!
Julie på 24 år utkonkurrerte 5544 søkere da Statoil lyste ut 69 stillinger til sitt toårige graduate-program tidligere i år. Pressetalsperson Erik Haaland hos Statoil forteller til iTromsø at Vadholm konkurrerte med både norske og internasjonale søkere.