Utveksling
+Hvor og når

Ragnhild ved Montana State University

Reisebrev fra Montana

Våren 2017 reiste jeg til Montana State University, Bozeman for å ta et semester i USA. Og det er jeg kjempeglad for at jeg gjorde.

Reisebrev fra Helsinki

Det beste med utvekslingsoppholdet var likevel det å kunne prøve ut et annet liv, et annet sted i et annet land der jeg ikke kjente noen. Det var morsomt å se hvordan finnene lever liv som på mange måter likner, men på noen måter skiller seg veldig fra det jeg er vant til.

Reisebrev fra University of Edinburgh

Våre opplevelser på de ulike rotasjonene er gjennomgående positive. Vi har møtt veldig hyggelige og hjelpsomme mennesker, både av ansatte og medstudenter. På alle rotasjonene ble vi møtt med interesse og til tider medlidenhet, selv om det sjelden var behov. Studentmiljøet er internasjonalt og inkluderende.

UBC logo

Reisebrev fra UBC Vancouver, høsten 2016

Etter å ha vært utvekslingsstudent i USA andre året på videregående, var det ikke noen tvil at jeg skulle på ny utveksling da jeg startet på universitet. Spørsmålet om hvor jeg skulle dra var litt vanskeligere å svare på.

Valencia.

Reisebrev fra Valencia, høsten 2016

"Jeg valgte å ta alle fagene mine på spansk. Dette for å tvinge meg til å lære språket. Det har til tider vært vanskelig og frustrerende å ta fag og å holde presentasjoner på et fremmed språk, men til gjengjeld vokser man noe innmari på det."

Nederland.

Reisebrev fra Wageningen, Nederland

Det å dra på utveksling var aldri et spørsmål når jeg begynte å studere. Det var noe jeg skulle i løpet av studiet, og sånn ble det også. Valget av land var litt mer vanskelig (landskapsarkitektur, sep - des 2016).

US Flag

Reisebrev fra UC Davis høsten 2016

"UC Davis har et stort utvalg av fag. De fleste NMBU-studenter bør klare å finne relevante fag."

California Flag

CSUN-reisebrev høst 2016

Når jeg landet på LAX den 11. august hadde jeg ingen anelse av hva som ventet. Jeg hadde ingen planer om hvor jeg skulle bo og ingen anelse om hvordan skolen var. Jeg var rett og slett helt ute av mitt element og måtte starte helt fra scratch.

Sveriges flagg.

Reisebrev fra Gøteborg

”Sverige? Hvorfor valgte du Sverige? Det er jo så nært”. Dette spørsmålet ble stilt flerfoldige ganger av både medstudenter ved NMBU, familie, samt av nye, internasjonale venner i Gøteborg.

Frankrike flagg.

Reisebrev fra INSA Toulouse, Frankrike

Eit heilt år på utveksling i Toulouse, «La ville rose» (den rosa byen), er akkurat avslutta, og med fare for å høyres veldig klisjé ut, det har vore det mest fantastiske året eg nokon gong har opplevd!

jobb

24-åring utkonkurrerte 5544 søkere

Julie på 24 år utkonkurrerte 5544 søkere da Statoil lyste ut 69 stillinger til sitt toårige graduate-program tidligere i år. Pressetalsperson Erik Haaland hos Statoil forteller til iTromsø at Vadholm konkurrerte med både norske og internasjonale søkere.