Markering av Verdensdagen for psykisk helse 2021 - program

NMBU markerer Verdensdagen for psykisk helse, og årets kampanje handler om Livet under og etter pandemienLivet det siste halvannet året har vært tøft for mange, og det handler om å være oppmerksom. Om å være til stede. Om å følge opp. I samarbeid med ulike aktører tilbyr vi et bredt program som varer hele uke 41. Vi oppfordrer alle til å vises interesse for andre denne uken - bli kjent med nye mennesker, tilbring tid sammen, vær tilstede og følg opp. Faddere oppfordres til å følge opp sine faddergrupper i løpet av markeringen - til en middag, til et arrangement eller annet sosialt samvær. 

Detaljer i programmet oppdateres fortløpende.  

Program søndag 10. oktober

 • kl 13.00 NMBU friluftsliv inviterer til tur
  Fysisk og psykisk helse henger sammen. Det handler ikke nødvendigvis om ekstremturer, men ofte bare om å være ute i naturen med andre. NMBU friluftsliv inviterer alle til tur i nærmiljøet, Åsrunden. Kom og bli med på en tur og bli mer kjent med turmulighetene i Ås. Oppmøte i Meierikrysset. 
  Arrangør: NMBU friluftsliv  

 • kl 14-17 Møt Mental Helse Ungdom - Ås
  Hver søndag møtes vi på studentlivssenteret, og her serveres pizza, snacks, brettspill og godt humør. Kom og bli med, så går vi sammen på kinoforestillingen i Ås. Studentlivssenteret finner du vegg i vegg med Studentposten. 
  Arrangør: Mental Helse Ungdom - Ås

 • kl 18.00. Kinoforestillingen Nattebarn i Ås kino
  Denne nye filmen har premiere 24. september, men blir vist i Ås i forbindelse med verdensdagen. De to unge regissørene kommer til Ås kino og vil delta i en samtale med publikum etter fremvisningen. Nattebarn er en ekte, rå og usminket film om å velge livet. Kort om filmen: Høsten 2017 står Petter på toppen av en bro klar til å avslutte livet, men blir stoppet av politiet i siste liten. For å holde de mørke og vonde tankene på avstand, bestemmer han seg for å lage film sammen med bestekompisen Sverre. Se trailer og FB-arrangement.
  Arrangør: Ås kommune -  merk at billetter må reserveres før visningen askulturhus.no/kino

Opp

Program mandag 11. oktober

 • kl 12-14 Åpen dag på helsestasjonen (HSFU), Rådhusplassen 29 i Ås sentrum
  Helsestasjonen markerer Verdensdagen for psykisk helse på Helsestasjon for ungdom og studenter med "Åpen dag" med drop-in kafè, hvor ansatte er klar for en prat.
  Arrangør: Ås kommune/Helsestasjonen

 • kl 14-16 Fyr i bålpanna m/småsnacks. Utenfor Urbygningen/SiT
  Uformell møteplass rundt bålpanna for studenter og ansatte. Servering av litt snacks. Denne dagen kan du også møte ledelsen ved NMBU. 
  Arrangør: NMBU/Studentens informasjonstorg (SiT)

 • kl 17-18.30 Psykisk helse i arbeidslivet

  I forbindelse med psykisk helse-uka kommer COWI, et av Norges ledende rådgivende ingeniørselskap, til NMBU for å dele sine tips med studenter. En sunn psykisk helse er like viktig i studietiden, som i resten av karriereløpet ditt. Her kan du få tips og teknikker som hjelper deg å håndtere hektiske perioder bedre, få mestringsfølelse og finne motivasjon i arbeidet ditt. Dette er råd som både kan hjelpe deg gjennom studietiden og i din første jobb som nyutdannet. Festsalen, Samfunnet. 
  Arrangør: COWI/Samfunnet i Ås

Program tirsdag 12. oktober

 • kl 14-16 Fyr i bålpanna m/småsnacks. Utenfor Urbygningen/SiT
  Uformell møteplass rundt bålpanna for studenter og ansatte. Servering av litt snacks. Denne dagen kan du også møte helsestasjonen og Mental Helse Ungdom Ås til en uformell prat. 
  Arrangør: NMBU/Studentens informasjonstorg (SiT)

 • kl 12-18 Åpen dag på studentlivssenteret
  Trenger hybelen din litt ny kunst på veggen? Vi har maleutstyr klart! Eller kanskje du lurer på hva Studentlivssenteret er? Alle er velkomne inn for en prat og litt enkel servering. Her kan du også møte noen av studentmentorene, som gjerne forteller om lavterskeltilbudene de arrangerer hver uke. Kom inn og kos deg sammen med oss! Studentlivssenteret finner du vegg i vegg med Studentposten. 
  Arrangør: SiÅs

Opp

Program onsdag 13. oktober

 • kl 12-14 Fakultetsvise arrangement
  Studenter inviteres til fakultetsvise arrangement i demokratitimen. 
  Arrangør: Hvert fakultet, se i canvasrom eller på fakultetets nettsider

 • KL 12-12:30 Pusterom-konsert
  Arrangør: Biblioteket
 • kl 14-17 Fyr i bålpanna m/småsnacks. Utenfor Urbygningen/SiT
  Uformell møteplass rundt bålpanna for studenter og ansatte. Servering av litt snacks. Denne dagen kan du også møte studentrepresentanter i arbeidsutvalget. 
  Arrangør: NMBU/Studentens informasjonstorg (SiT)

 • kl 21-01 Learn to date again!

  Har korona påvirket kjærlighetslivet ditt? Etter et år uten vanlig sosialt samvær, er det mange som har glemt hvordan man dater. Bli med og lær å date igjen sammen med oss.
  Arrangør: Samfunnet i Ås

Program torsdag 14. oktober

 • kl 12-14 Åpen dag på helsestasjonen (HSFU), Rådhusplassen 29 i Ås sentrum
  Helsestasjonen markerer Verdensdagen for psykisk helse på Helsestasjon for ungdom og studenter med "Åpen dag" med drop-in kafè, hvor ansatte er klar for en prat.
  Arrangør: Ås kommune/Helsestasjonen

 • kl 10-20 Aktivitetsdag på Eika Sportssenter

  Eika sportssenter inviterer studenter, medlemmer eller ikke-medlemmer, til en aktivitetsdag. Vi tilbyr alt fra meditasjon til hinderløype. Kom alene, ta med en venn, nabo eller ukjent og meld deg på en aktivitet hos oss. Kanskje du skal utfordre deg på noe du ikke har prøvd før? Informasjon om aktiviteter og påmelding kommer.
  Arrangør: SiÅs/Eika sportssenter

 • kl 19.30-22 UKEquiz  
  Delta i den ukentlige quizen, som i dag handler om psykisk helse! Det venter premie til vinnerlaget.
  Arrangør: Samfunnet i Ås

Program fredag 15. oktober

 • kl 12-16 Fyr i bålpanna m/småsnacks. Utenfor Urbygningen/SiT
  Uformell møteplass rundt bålpanna for studenter og ansatte. Servering av litt snacks. 
  Arrangør: NMBU/Studentens informasjonstorg

 • kl 14-18 Fakultetsvise arrangement
  Studenter inviteres til fakultetsvise arrangement mellom kl 14 og 18. 
  Arrangør: Hvert fakultet, se i canvasrom eller på fakultetets nettsider

 • kl 18-20 Paneldebatt om psykisk helse  
  Maria Østhassel står bar kontoen #psyktdeg på Instagram, Tiktok og Facebook, og har gitt ut boken "Psykt deg". Maria vil sammen med Susanne Lübeck fra helsestasjonen i Ås, sitte i kveldens panel som handler om psykisk helse. De er her for å svare på spørsmål som "Hvordan får jeg meg venner?", "Hvorfor får jeg meg ikke kjæreste?" og alle andre spørsmål du gjerne sitter inne med. 
  Arrangør: Samfunnet i Ås

Opp

Program lørdag 16. oktober

 • kl 12-16 Bålpannelørdag 

  Bålpannen fyres opp utenfor Klubben hvor man kan ta med seg egen  grillmat. Samfunnet disker også opp med ulike snacks og aktiviteter. Klubben er også åpen for kjøp av forskjellig drikke- og matvarer.
  Arrangør: Samfunnet i Ås 

Opp

Program søndag 17. oktober

 • kl 12-18 Filmmaraton
  Samfunnet i Ås har visning av en serie som handler om en vennegjeng i en liten bygd i Norge som har funnet samhold i råning. Filmen skildrer livet til ungdommen, og viser at det kan være tungt å være ung i en verden fylt med et press om å ha alt på stell.
  Arrangør: Samfunnet i Ås  
Published 14. september 2021 - 11:40 - Updated 18. oktober 2021 - 14:11