Glad revygeneral håper NM-pokalen kommer hjem

Får 30 000 kroner

Studentene får 30 000 kroner for å utvikle og lage revy som involverer studenter fra alle fakultetet ved NMBU. Resultatet skal være med i NM i studentrevy senere i mars. Arrangementet vil bli distribuert digitalt og samler studenter ikke bare ved NMBU, men også ved UiO, NTNU, UiB og UiT. Pengene som studentene er tildelt vil bli benyttet til utvikling av de digitale revyinnslagene.

NM i studentrevy

NM i studentrevy har lange tradisjoner og hvert andre år samles studenter over hele landet for å vise frem sine kreative og samfunnsengasjerte revyinnslag. Revyen har alltid vært en del av UKA i Ås, men ble utsatt og skal nå gjennomføres som et digitalt arrangement den 19. mars.

Tanita Skyttermoen Guldbrandsen er hovedansvarlig for NMBU i Studentrevy. Hun gleder seg til årets konkurranse og over pengene som studentene får fra kulturbyggingsprosjektet.

Privat

Studentrevyen betyr mye

NM i studentrevy er en viktig arena for alle revyinteresserte studenter. Det er her standarden for studentrevyer over hele landet settes.

- Vi var mange fra 2018-revyen som hadde gledet oss til å få spille favorittsketsjene våre for en fullsatt sal igjen, men med årets digitale vri kan vi forhåpentligvis nå ut til enda flere enn før, og det skal man ikke kimse av, sier Tanita Skyttermoen Guldbrandsen, som er hovedansvarlig for NM i Studentrevy.

Og Gulbdrandsen ser at en digital løsning kan gi et større publikum.

- Det er en fin måte å få vist arbeidet sitt til et bredere publikum, og forhåpentligvis spre litt latter og glede på tvers av fylkesgrensene. For UKErevyen i Ås er det nok ekstra stas, siden det vi som er vertskap for arrangementet, og dermed får spille på «hjemmebane» i Aud.Max.

Skaper fellesskap

NM i Studentrevy er en feiring av alt revy står for forklarer revygenerealen.

- Det er moro, kreativitet og fellesskap. Dette er verdier vi virkelig har fått kjenne betydningen av nå i året som har gått, sier

Og hun er sikker på at studentene som engasjerer seg i revy bidrar positivt på sine omgivelser.

- Dette er samarbeid for å skape noe gir andre glede. Det er veldig givende, og når studiene eller hverdagen kan virke tung og seriøs, er det utrolig deilig å ha et sted man kan leke og slippe seg løs med venner. Revy har jo vært en tradisjon på Ås siden 1800-tallet, og vi tror at NM i Studentrevy heller en sterk bensin på revybålet her på Agrarmetropolen.

Og det er bare å ønske NMBU-studentene lykke til for de møter sterk konkurranse.

- Ås har bare vunnet vandrepokalen én gang på de 23 årene NM har blitt arrangert, så vi krysser fingrene for bedre hell i år, sier Gulbrandsen.

Published 5. mars 2021 - 11:21 - Updated 5. mars 2021 - 12:12