Korona: Sjekk inn før forelesning

For å kunne spore eventuelle smitteutbrudd på NMBU, kan du nå enkelt registrere din deltakelse i undervisningen ved bruk av check-in system med QR-kode.

Korona: Sjekk inn før forelesning

Check-in løsningen skal gjøre smittesporingen enklere og være et supplement til våre eksisterende smittevernrutiner. Vi oppfordrer deg til å registrere deg før besøk i lesesaler, auditorier, kantiner og andre undervisningsarealer.

Din innsjekking er viktig for å holde campus åpent for studenter og ansatte. Ved å registrere deg sikrer du deg selv og medstudenter, og NMBU kan bistå kommunene ved et eventuelt smitteutbrudd.

Slik sjekker du inn

Du bruker mobilkamera til å skanne QR-koden som vil henge ved inngangen til alle undervisningsrom ved NMBU.

1. Skann QR-koden utenfor rommet før du går inn (logg på med FEIDE dersom du blir spurt)
  2. Velg det rommet du skal oppholde deg i
  3. Juster start- og slutt-tidspunkt
  4. Klikk Sjekk inn

Hva om rommet ikke har en QR-kode?

Om du ikke finner en QR-kode der du er, kan du bruke manuell registering via NMBU check-in. Ved manuell registering er det også mulig å registrere rombesøk 21 dager tilbake.

1. Logg inn på NMBU check-in med Feide
  2. Klikk manuell registering og søk etter rommet du befinner deg i
  3. Juster start- og slutt-tidspunkt
  4. Klikk Sjekk inn

Registeringen er frivillig. Registeringssiden er nettbasert så du trenger ikke å laste ned noe.

Kan jeg slette en registering som er upresis?

Ja, du kan slette enkelte registeringer under «Mine innsjekkinger». Slett oppmøte som er upresist, bruk deretter romsøk for å registrere oppmøte på nytt med korrigerte opplysninger.

Hvordan skanner jeg en QR-kode?

1. Åpne mobilkamera
  2. Pek kamera mot QR-koden (kamera leser koden og du får opp et varsel)
  3. Trykk på varselet for å åpne lenken.

Trygt og sikkert

Det er sikkert å bruke NMBU check-in. Når du tar i bruk løsningen, samtykker du til at dine data knyttet til dine registeringer kan brukes til smittesporing. Dine registeringer benyttes ikke til noe annet formål enn smittesporing, og vil bli automatisk slettet etter 21 dager.

Behandling av dine data ivaretar personvernet ditt. Kun personer som jobber aktivt med smittesporing og administrasjon av systemet har tilgang til å ta ut rapporter basert på dine registeringer. Rapporten overleveres trygt til kommunene som har ansvaret for smittesporingen. Dette vil kun skje i forbindelse med smittetilfelle og når en av NMBUs vertskommuner ber om det.

– Denne løsningen vil være et solid supplement til den registreringen vi allerede har i dag. Det er viktig for NMBU å ha en beredskap som er god - spesielt nå. Vår oppgave er å bistå kommunen med smittesporing. Det ønsker vi å gjøre på en profesjonell måte. Da vil et system som dette kunne være svært effektivt. I tillegg er det et enkelt system, som er lett å ta i bruk, sier beredskapsleder Lars Atle Holm.

Kontakt IT for spørsmål rundt løsningen

Published 12. november 2020 - 16:20 - Updated 6. januar 2021 - 9:30