Spørsmål og svar om COVID-19 for NMBU-studenter

NYTT 28.04:

Universitetes bibliotekene i Veterinærbygningen og Sørhellinga er åpne med betjening ukedager kl. 08.00 til 16.00.

Regjeringen har nå besluttet å flytte tiltaksnivå 5A (særdeles høyt) til tiltaksnivå 5B (høyt) for enkelte kommuner i Viken. Det betyr at NMBU campus Ås kan åpne litt mer opp for studentene.

Alle studenter kan nå bruke bygninger med lesesaler og grupperom. På grunn av avstandskravet er det et begrenset antall plasser. Vi kjører etter prinsippet om førstemann til mølla. Det er ikke tillatt å flytte på møbler eller sitte på plasser som er sperret for bruk. Bikuben er også åpen.

Kravet om digital undervisning gjelder fortsatt. Det er unntak for studenter som er avhengig av forsøk eller ferdighetstrening som ikke kan gjennomføres digitalt, og det er nødvendig for å opprettholde progresjonen i studiet.

Dere må huske å registrere dere med QR-kode når dere bruker lokalene. Det er ikke lenger pålagt å teste seg før du kommer på campus. Dere kan få utført tjenester i biblioteket, men det er foreløpig ikke tillatt å bruke leseplasser der. Følg med på koronasidene på nett for oppdateringer.

Munnbind er påbudt hele tiden ved bruk av NMBUs lokaler. Kravet om minst en meter avstand gjelder, aller helst to meter der man kan. Studenter må selv holde seg med munnbind. Tørk av pulten før du tar den i bruk.

Arrangementer er fortsatt forbudt.

Du trenger ikke teste deg for å oppholde deg på campus nå, men det er flott om du kan bidra til den nasjonale dugnaden med massetestingen.

Ellers er nå reglene i vårt område så få nærkontakter som mulig, besøk av maks fem gjester og helst møtes utendørs. Antallet nærkontakter bør ikke overstige 10 i løpet av en uke.

Husk at alle må ta smittevernkurset  og bruke QR-Check-in systemet i campusbyggene!

Sjekk inn før forelesning
For å kunne spore eventuelle smitteutbrudd på NMBU, kan du nå enkelt registrere din deltakelse i undervisningen ved bruk av check-in system med QR-kode.
For å komme inn i bygningen må du ha fullført NMBUs smittevernkurs for ansatte og studenter i Canvas.

Meld fra om smitte

Studenter som har fått påvist koronasmitte skal melde fra om dette til NMBU omgående på dette skjemaet

Fortsatt gjelder de nasjonale rådene om å holde avstand, vaske hender ofte og være hjemme når du er syk.

Regjeringens nasjonale tiltak.

Sykdom og testing

Hva skjer hvis jeg blir syk, hvor må jeg melde i fra?

Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme til du er symptomfri. Alle som selv mistenker at de er smitte av COVID-19 bør testes. Har du fått påvist smitte må du fylle ut dette skjema.
Så lenge du ikke ikke har påvist COVID-19 trenger du ikke å melde ifra. Har du obligatorisk oppmøte i et emne bør du si i fra til emneansvarlig.
Ved mistanke les informasjon  fra Folkehelseinstituttet.

Ås
Ås kommune har satt opp telt for koronatesting ved Åsgård skole, i Skoleveien. Fra og med 1. september kan det bestilles time for å bli testet.

Les mer om dette på  Ås kommunes nettsider.

Oslo
Studenter som betaler semesteravgift til SiO kan bestille time for testing hos Studentsamskipnaden i Oslo. SiO Helses teststasjon er lokalisert på Fredrikkeplassen på Blindern. Testingen foregår i en egen brakke ute. SiO Helses teststasjon er et supplement til Oslo kommunes testtilbud. Ved manglende ledig time, kan du også bestille koronatesting via kommunens koronatelefon SiO har åpnet telefon for bestilling av testing oss mandag til fredag kl. mellom 08.15 og 11.00 og mellom kl. 12.30 og 14.30. Du får beskjed om oppmøtested og oppmøtetidspunkt når du bestiller testing.

Testing for covid-19 før avreise utenlands
Trenger den reisende en slik test så må den reisende selv ta kontakt med en privat aktør som har slikt testtilbud. Den reisende må selv betale for undersøkelsen og prøvetakingen.
Dette dekkes ikke av det offentlige og gir ingen HELFO-refusjon. Begrunnelsen for dette er at det å reise er en privat beslutning og da må en selv besørge dette, som en gjør ved for eksempel reisevaksine.

Bruk av munnbind

Helsedirektoratet har råd om bruk av munnbind. Noen steder er det påbud. Du kan holde deg oppdatert på påbud og råd på Helsedirektoratet sine nettsider.

Alle eksamener våren 2021 gjennomføres som hjemmeeksamen.

Tilgang til bygninger, bibliotek og arrangementer

Campus stengt fra 16.mars og frem til 11. april. Er det noe viktig som du må hente ut et bygg, kan du ta kontakt med campus-vekter på mobilnummer: 986 91 113.

For å komme inn i bygningen må du ha fullført NMBUs smittevernkurs for ansatte og studenter i Canvas.

Biblioteket

Biblioteket gir tilgang til tjenester og lokaler i tråd med gjeldende smittevernregler. Se nærmere informasjon på bibliotekets nettside.

Ønsker du kontakt med biblioteket kan du bruke e-post: biblioteket@nmbu.no

SiÅs

Hvem skal jeg varsle om jeg er leietaker hos SiÅs og lurer på om jeg er smittet av koronaviruset?

SiÅs ber alle leietakere om å gjøre sitt ytterste for å begrense risikoen for smitte. Inntil videre skal sosiale arrangement i bokollektiv begrenses til et minimum, vær spesielt oppmerksom på en-metersregelen og renhold. Dersom leietakere i kollektivet blir syke eller mistenkes å ha hatt kontakt med smittebærer, gjelder reglene fra Folkehelseinstituttet for den enkelte og for resten av kollektivet.

Økonomi, Lånekassen

Følg med på Lånekassens nettside for mer informasjon og les om regjeringens økonomiske tiltak for studenter under koronakrisen

Ta vare på deg selv!

Det er utfordrende å være student nå, så husk å ta vare på deg selv!

Du kan ta kontakt med din studieveileder, SiTstudentpresten og Helsestasjonen hvis du trenger noen å snakke med.

Podcast fra Helsestasjonen og prorektor for utdanning om helse i koronatiden

Nyttige lenker:

Andre ressurser: